Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması nasıl geçer?

Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması nasıl geçer?

Mide yanması, gündelik yaşamımızda hemen hemen herkesin başına gelen bir rahatsızlıktır. Mide yanması için evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz. Peki mide yanmasına ne iyi gelir? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Mide yanması çoğu kişinin yaşadığı, sıkça görülen ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir sindirim rahatsızlığıdır. Haftada 2 kereden fazla bu sorunu yaşıyorsanız mutlaka doktora görünmelisiniz. Ancak daha hafif mide yanmaları için evde uygulayabileceğiniz yöntemler çare olacaktır. İşte mide yanmasına iyi gelen yöntemler…

MİDE YANMASI

Mide yanması, yemek yedikten sonra yemek borusunda hissedilir. Yanmanın dışında kişinin ağzında acı bir tat bırakabilir. Haftada 2 kereden daha fazla süren ya da aralıksız 2 gün süren mide yanmaları için mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

19-11/21/midee.jpg

NASIL ENGELLENİR?

Az ve sık yemek yemek: Çok fazla yemek yemek mide duvarının gerilmesine neden olarak midede rahatsızlık yaratır. Bu nedenle az ama sık aralıklarla yemek yemelisiniz.

Sigara ve alkolden uzak durun: Sadece mideniz için değil genel sağlığınız için sigara ve alkolden uzak durmalısınız.

Bazı gıdaları tüketmeyin: Fazla yağlı yiyecekler ve soğan, sarımsak gibi gıdalar midede yanmaya neden olabilir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yemek saati: Midenizin besinleri sindirebilmesi için yatmadan en az 3 saat önce yemek yemeyi bırakın.

Sıkı kıyafetlerden kaçının: Mideyi sıkan kıyafetler, mide asidinin yemek borusuna kaçmasını sağlar. Rahat kıyafetler giyerek mide ağrılarınızı engelleyebilirsiniz.

Bazı ilaçlar: Kullanılan bazı ilaçlar mide mukozasına zarar verir. Mide yanması şikayetinizi bildirerek mide koruyucu ilaç kullanabilirsiniz.

NE İYİ GELİR?

Elma sirkesi: 1 bardak ılık su içerisine damlattığınız birkaç damla elma sirkeli suyu için. Mide yanması ve ekşimesine iyi gelecektir.
Karbonat ve su: 1 bardak ılık su içerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat, mide yanmasını yatıştıracaktır.
Sakız: Sakız çiğnemek tükürük üretimini artırır. Böylece mide asidi azalır. Yemeklerden sonra sakız çiğnemek mide şikayetlerini engeller.
Zencefil: Kaynayan suda demleyerek yapacağınız zencefil çayı mide yanması ve mide bulantısı şikayetlerinizi hafifletir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN