Migrene ne iyi gelir? Migren belirtileri nelerdir?

Migrene ne iyi gelir? Migren belirtileri nelerdir?

Migren kişinin yaşam kalitesini düşüren, kişiye şiddetli ağrılar çektiren bir rahatsızlıktır. Migreni olan kişilerin sese, kokuya ve ışığa karşı hassasiyetleri vardır. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu durumu geçirebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Migren, nörolojik bir rahatsızlıktır ve kişide yoğun bir ağrıya neden olur. Migren ağrısı genellikle zonklayıcı ve keskin olarak şakak bölgesinde olur. Kişinin hayatını kabusa çeviren bu duruma evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

MİGREN

Migren nörolojik bir hastalık olup kişide ışığa, sese, kokuya karşı hassasiyete neden olur. Kadınlarda daha çok görülen migren ağrısı bazı durumlarda 72 saate kadar ağrıya neden olabilir. Migren atakları bazı insanlarda yılda 1-2 defa, bazı insanlarda da ay içerisinde defalarca görülebilir. Ailesinde migren olan biri varsa, kişinin migren olma olasılığı o kadar yüksektir. Migrenin kadınlarda daha çok görülmesinin nedeni ise kadınların yaşadığı hormonal değişimlerdir. Migren, rüzgarlı havalarda ve uzun süre aç kalındığında da görülmektedir.

19-11/22/migrenn.jpg

BELİRTİLERİ

Başın sadece bir tarafında ağrının meydana gelmesi,
Işık, ses ve koku hassasiyeti,
Baş dönmesi, göz kararması veya bulanık görme,
Kişinin kendini sürekli yorgun hissetmesi ya da uykusuzluk çekmesi veya uykudan yorgun kalmak,
Kabızlık ya da ishal,
İştahsızlık,
Kas ve eklem ağrısı.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Bol sıvı tüketmek: Migrenin nedenlerinden biri de vücudun susuz kalmasıdır. Bol miktarda su içmek, migren ağrılarını önleyecektir.

Soğuk kompres: Şiddetli baş ağrısı çektiğiniz dönemlerde ensenizin üst kısmına ve başınızın tepe noktasına uygulayacağınız soğuk kompres, ağrılarınızı azaltacaktır.

Masaj: Migren ağrınızı, nane ve okaliptüs gibi ferah kokularla masaj yapmanız ağrınızı azaltacaktır.

Işık, ses ve keskin kokulardan uzaklaşmak: Işık, ses ve keskin koku, migren ağrısını tetiklemektedir.

Lavanta buharı: 1 litre kaynamış su içerisine 6 damla lavanta yağı damlatın. Lavanta yağının kokusunu soluyarak yapacağını buhar banyosu, migren ağrısını hafifletir.

Muz: Migren ağrınızın başladığını hissettiğinizde yiyeceğiniz 1 adet muz ağrılarınızı hafifletecektir. Muz kabuğu ile yapacağınız kompres de migrene iyi gelecektir.

Zencefil: Zencefil, doğal bir ağrı kesicidir. Migrenle birlikte bulantı ve kusma gibi belirtileri de ortadan kaldırır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN