Koronavirüs aşısı için randevu verilmeye başlandı

Koronavirüs aşısı için randevu verilmeye başlandı

Koronavirüs aşısının laboratuvarlarındaki test süreci devam ederken sağlık çalışanlarına randevu verilmeye başlandı. Randevular, MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden alınabiliyor.

Türkiye aylardır mücadele ettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aşılanma sürecine geçiyor. Çinli Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısından 3 milyon doz alan Türkiye, ilk aşıları sağlık çalışanları yapacak. Aşıda önceliğin verildiği sağlık çalışanları için randevu sistemi açıldı. 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreci devam ederken, koronavirüs aşısı için sağlık çalışanlarına randevu sistemi açıldı. Aşı randevusu MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

Hastalar e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler.

Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan korona virüs aşısının randevusu MHRS sistemi üzerinden alınıyor. korona virüs aşıları, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak.

AŞIDA ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARDA

Aşılama çalışmalarında ilk etapta sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak.

KORONAVİRÜS AŞISI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kovid-19  aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.

MHRS Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

koronaasisrandevu.jpg

Koronavirüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN