Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüsü (Corona virüs) ile mücadele de tanıdığımız, açıklamaları ile gündemden düşmeyen Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Canan Canan Ağalar, salgınla ilgili aşının uzun bir süreç olduğunu belirtti. Peki Prof Dr. Canan Ağalar kimdir, aslen nerelidir kaç yaşındadır? İşte detaylar…

1962 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Canan Ağalar, koronovirüs (Covid-19) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’da geliştirilen kit ile tanının artık daha hızlı konduğunu açıkladı. İşte Prof. Dr. Canan Ağalar’ın hayat hikayesi…

CANAN AĞALAR KİMDİR?

Özel Yükseliş Lisesi’nden mezun olduktan sonra Prof. Dr. Ağalar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanır ve 1986 yılında mezun olur. Mezun olduktan sonra bir süre Bandırma Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde ardından da Ankara 4. Verem Savaç Dispanserinde pratisyen hekim olarak görev yapar.

İhtisasını Ankara Yıldırım Beyaztı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında yaptı. İhtisasını tamamladığı hastanede dört yıl uzman olarak görev aldı. Canan Ağalar, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardımcı doçentlik ve doçentlik kadrolarında görev aldı. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalından 2003 yılından bugüne kadar görev almaktadır. Bir süre Prof. Dr. Ağ, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (EKMUD)’nde genel sekreterlik görevi yaptı.

AŞI UZUN BİR SÜREÇ

Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Canan Ağalar, virüs ile ilgili geliştirilecek olan açının üretime geçmesinin çok uzun bir süreç olduğunu çalışmalarının devam ettiğini ama uygulama sonucunda yanıtlarını görmek açısından uzun bir süreç olduğunu bunun için de önümüzdeki yıl içerisinde üretimin olabileceğini ifade etti.

HIZLI TANI KOYAN KİT GELİŞTİRİLDİ

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkması ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü tarafından böyle bir hastalığın varlığının kabul edildiğini ifade eden Canan Ağalar, Sağlık Bakanlığı’nın da bunun üzerine bir Bilim Kurulu oluşturduğunu ifade etti.

Reoloji grubu tarafından hızlı tanı koyma adına bir kit geliştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Ağalar, bilim dünyası adına bu çalışmanın son derece gurur duyulan bir örnek olduğunu ifade etti. Bunun Türkiye için bir övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN