Koronavirüs testi sınıfta kaldı: Köpekler vakaları bulmada daha başarılı

Koronavirüs testi sınıfta kaldı: Köpekler vakaları bulmada daha başarılı

Finlandiyalı bilim insanları, köpeklerin Kovid-19 ile enfekte olan insanları tespit etmede koronavirüs testlerinden daha başarılı olduğunu ortaya çıkardı.

Bilim insanları, yaptıkları çalışma kapsamında Finlandiya'nın başkentinde bulunan Helsinki Havalimanı’na yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) koku alarak tespit etmek için özel olarak eğitilen köpekleri yerleştirdi. Köpekler, iyi görünen ve ateş gibi semptomları olmayan birçok insanı durdurdu. Ardından bu kişilere uzmanlar tarafından yapılan koronavirüs testleri negatif çıktı. Ancak, birkaç gün sonra ilk testleri negatif olan kişilerin hepsinin Kovid-19 semptomları yaşadığı ve testlerinin pozitife döndüğe keşfedildi.

PCR TESTİNDE YÜZDE 70, KÖPEKLERDE YÜZDE 100 BAŞARI

"Köpeklerin virüsün vücuda girdiği ilk anda onları tespit edebildiğini gördük" diyen araştırmanın baş yürütücüsü Anna Hielm-Bjorkman, "Bu erken tanı ve tedavi için çok önemli bir gelişme. Ayrıca testlerden çok daha başarılılar” dedi. Araştırmacılar, köpeklerin vakaların tespitinde yüzde 100 oranında başarıya sahip olduğunu vurguladı.

PCR swab testleri dünya genelinde koronavirüs vakalarının tespit edilmesinde kullanılıyor. Ancak testlerin yüzde 70 oranında başarı oranı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN