18-24 Temmuz haftası pozitif sayısı kaç, vaka sayısı ne kadar arttı? Koronavirüs haftalık vaka tablosu

18-24 Temmuz haftası pozitif sayısı kaç, vaka sayısı ne kadar arttı? Koronavirüs haftalık vaka tablosu

Son dönemlerde koronavirüs vakalarında meydana gelen artış ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın her hafta yayınladığı haftalık koronavirüs tablosunun bu haftaki verileri merak edildi. En son 11-17 Temmuz tarihleri arasındaki veri bilgilerini paylaşan Sağlık Bakanlığı, 18-24 Temmuz haftasındaki veri bilgilerini paylaştı. İşte, 18-24 Temmuz haftası koronavirüs haftalık vaka tablosu..

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla ilgili Türkiye genelindeki tüm verileri günlük olarak değil haftalık olarak yayınlıyor. Son olarak 11-17 Temmuz tarihleri arasındaki verileri paylaşan Sağlık Bakanlığı, sürekli artış eğiliminde olan vaka sayılarında gelinen son durumu merak eden vatandaşlar için 18-24 Temmuz arasını gösteren koronavirüs tablosunu da paylaştı.

Dünyanın 2 yıldır kabusu haline gelen koronavirüs salgını aşı ve tedbirlerle bir azalma göstermişti. Tedbirlerin tamamen gevşetilmesi vaka patlamasına neden olurken özellikle Kurban Bayramı sonrası bu artış daha da yükseldi. Diğer taraftan Mayısmun Çiçeğinin bazı ülkelerde patlak vermesi herkesi yeniden endişelendirmeye başladı. Koronavirüs vaka sayılarının giderek artış gösterdiği haberlerine karşılık olarak Sağlık Bakanlığının 18-24 Temmuz haftalık korona tablosu vatandaşlar tarafından yakından takip edildi.

18-24 Temmuz haftalık vaka tablos

18-24 Temmuz haftası pozitif sayısı kaç, vaka sayısı ne kadar arttı?

18-24 Temmuz haftasındaki verileri detaylı olarak gösteren Kovid-19 tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesi üzerinden yayınlandı. Tabloda vaka sayısının 365 bin 424'e yükseldiği görülürken bu süreç içerisinden koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının 157 olduğu belirtildi.

18-24 Temmuz haftalık vaka tablosu

265 bin 962 kişi ise iyileşme gösterdiğinin anlaşıldığı haftalık Kovid-19 tablosunda günlük ortalama vaka sayılarının ise yaklaşık olarak 52 bin 203 olduğu aktarıldı. Bu kapsamda aktif vaka sayısı bir önceki hafta yayınlanan tablo verilerine göre 99 bin 305 kişi daha fazla artmış olduğu kaydedildi. Son bir hafta içerisinde günlük ortalama can kaybı sayısının 22'ye denk geldliği de anlaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN