Afrika'da vaka sayısı 4 milyon 673 bini geçti

Afrika'da vaka sayısı 4 milyon 673 bini geçti

Afrika Kıtası'nda Kovid-19 vakaları 4 milyon 673 bini geçti. En fazla koronavirüs vakası görülen ülkelerin ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır ve Tunus olduğu aktarıldı.

Tüm dünya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele derken birçok ülke artan vaka sayıları nedeniyle kısıtlama kararları alıyor. Bazı ülkeler ise aşılama çalışmalarına hız vererek normalleşme adımları atmaya başladı.

Kovid-19 verilerini derleyen 'Worldometers' adlı site ise Afrika'da vaka sayısının 4 milyon 673 bini geçtiğini belirtiyor. Kıtada iyileşin sayısı ise 4 milyon 206 bin 759 olarak kaydedildi.

Kıta genelinde en fazla vaka ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Fas, Tunus, Etiyopya, Mısır ve Libya'da tespit edildi. 

Kovid-19 nedeniyle en fazla can kaybı yaşanan ülkeler ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır ve Tunus olarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN