Almanya'nın üçte ikisi tamamen aşılandı

Almanya'nın üçte ikisi tamamen aşılandı

Almanya'da aşılama oranı yetişkinlerde yüzde 75,9, nüfus genelinde ise yüzde 65,3 olarak açıklandı. Gerçek aşılama oranlarının ise yüzde 5 daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Almanya'da koronavirüse karşı iki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 65,3'e yükseldi. Yetişkin nüfusta ise bu oran yüzde 75,9 olarak bildirildi.

Almanya'da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) açıkladığı son rakamlara göre en az tek doz aşı yaptıranların oranı ise nüfus genelinde yüzde 68,6, yetişkinler arasında da yüzde 79,4 oldu.

ÜLKENİN ÜÇTE İKİSİ TAMAMEN AŞILANDI

Almanya Sağlık Bakanlığı verilerine göre 83,2 milyonluk ülke nüfusunun 54 milyondan fazlası koronavirüse karşı tamamen aşılanmış durumda.

DW Türkçe'nin haberine göre; 12-17 yaş grubunda da yüzde 43,3'lük kesimin en az bir doz aşı olduğu, yüzde 37,2'sinin tamamen aşılandığı açıklandı.

Tamamen aşılanmış olanlar arasında 1 milyon 44 bin 188 kişinin ise üçüncü doz güçlendirici aşı yaptırdığı belirtildi.

RKI, yetişkinler arasında aşılananların sayısının resmi verilerden daha yüksek olduğunu tahmin ediyor. Ekim ayı başında açıklanan raporda, 18 yaş üstünde aşılanmış kişi oranının yüzde 5 daha yüksek olabileceği bildirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN