Bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı iddiasına yanıt

Bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısı iddiasına yanıt

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün, '6 aylık bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığı' iddiası tartışma konusu oldu. Kurugöl, yanlış anlaşıldığını belirterek sadece 1 çocuğa yanlışlıkla aşı yapıldığını söylese de konu sosyal medyada tartışılmaya devam ediyor. Aile hekimleri ise yaptığı açıklamayla aşıların depodan çıkıp vatandaşlara uygulanana kadar her aşamasının takip edildiğini belirterek iddianın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 6 aylık bebeklere yanlışlıkla kızamık ve Hepatit B aşısı yerine Kovid-19 aşısı yapıldığını öne sürmüştü. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Kurugöl'ün beyanlarına ilişkin açıklama yaptı. İddiaları 'Kabul edilemez' bulan AHEF, Sağlık Bakanlığı depolarından aşı yapılana kadar tüm süreçlerin takip edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Kurugöl, tartışma yaratan iddiası ile ilgili sonrasında düzeltme yaparak sadece bir çocukla ilgili bir durumun ortaya çıktığını belirterek, olayın 3 ay önce yaşandığını ve 1 aylık bebeğe hepatit aşısı yerine koronavirüs aşısı vurulduğunu belirtti. Kurugöl, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Kovid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” dedi.

AHEF: KABUL EDECEĞİMİZ BİR AÇIKLAMA DEĞİL

Konuya ilişkin Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF)'ndan da bir açıklama geldi. AHEF'ten Habertürk'e yapılan açıklamada, "Bebeklere yanlışlıkla Kovid aşısı yapıldı açıklaması AHEF olarak kabul edeceğimiz bir açıklama değil.

1- Aşılar 10 yıldır barkodla takip edilir. Bakanlık deposundan çıkışı ile kişiye uygulandığı ana kadar bütün gittiği yerlerde barkodla teslim edilir. Barkod sayısı aşı sayısı uyumsuz olduğu an soruşturma açılır, ortada böyle bir soruşturma yok.

2- Covid-19 aşıları ayrı barkod ayrı aşıla denilen bir sisteme tabidir. Yaş grubu açılmadan barkod okunmaz, aşı sayısı barkod sayısı her gün karşılaştırılır.

3- Aile sağlığı merkezlerinde 15 yıldır aşı yapılıyor. Her aşı ayrı kutu ve renktedir. 15 yıllık tecrübeyle biz Sağlık Bakanlığında aşı ile eğitim veren kurumuz böyle bir hata asla yapılmaz. Bu talihsiz açıklamayı kabul etmiyoruz, bu konuda ilgili mercilere başvurumuzu yaptık" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN