Hindistan'da Sputnik V dönemi başladı

Hindistan'da Sputnik V dönemi başladı

Hindistan’daki Apollo Hospitals ve Dr. Reddy’s Laboratories şirketleri Rus Sputnik V aşısı ile aşılama programı için iş birliğine başladı.

Hindistan'daki Apollo Hospitals ve Dr. Reddy’s Laboratories şirketleri, Sputnik V ile bir aşılama programına başladı. Programın ilk aşaması kapsamında bugün Haydarabad’daki Apollo tesislerinde ilk aşılamalar yapıldı, yarın da Visakhapatnam kentindeki tesislerde aşılamaya geçilecek.

Apollo Hospitals Hastaneler Bölümü Başkanı K Hari Prasad, “Bu pilot aşama Dr. Reddy’s ve Apollo’ya mevcut ayarlamaları ve soğuk zincir lojistiğini test etme ve çalışmalara başlamak için hazırlanma olanağı verecek” dedi.

​Prasad, Sputnik V aşısı ile halkın koronavirüs aşısına erişimini kolaylaştırmak bakımından büyük katkı sunabileceklerine inandıklarını söyledi.

Aşılama programının özel sektöre açılmasının ardından, şirketin aşılama hızını artırmaya yönelik çabalarını yoğunlaştırdığını, hastanelerinde aşılama merkezleri kurduğunu ifade eden Prasad, “Bununla birlikte şirketlerle kendi tesislerinde aşılamayı üstlenmeleri için görüşmeler yürütüyoruz. Şu anda koronavirüs aşısını ülkenin dört bir yanında 60 yerde uyguluyoruz” dedi.

Dr. Reddy’s Laboratories Genel Müdürü M. V. Ramana da iki kuruluşun daha fazla Hindistan vatandaşının aşılanmasını amaçlayarak, aşının başka kentlere götürülmesi ve pilot programın kapsamının genişletilmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Pilot programda kullanılacak Sputnik V aşıları Dr. Reddy’s’e gönderilen 1.5 milyon dozluk ilk partiden alınacak.

Haydarabad ve Visakhapatnam’dan sonra programa Delhi, Belgaluru, Ahmedabad, Chennai, Kolkata ve Pune dahil edilecek.

Dr. Reddy’s Laboratories ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Sputnik V’nin klinik testlerini gerçekleştirmek için eylülde işbirliğine başlamıştı.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN