Türk Kızılay'ının iki kargo uçağı tıbbi yardımı Hindistan'a ulaştı

Türk Kızılay'ının iki kargo uçağı tıbbi yardımı Hindistan'a ulaştı

Pandemi süreciyle birlikte zor günler geçiren Hindistan halkına Türk Kızılay'ından destek verildi. Türk Kızılay’ının Hindistan halkına destek olmak için gönderdiği iki kargo uçağı dolusu tıbbi malzeme Yeni Delhi’ye ulaştı.

Türk Kızılay, koronavirüs (Covid-19) salgınında zor günler yaşayan Hindistan halkına destek olmak için iki kargo uçağı dolusu tıbbi malzemeyi Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye gönderdi. Kızılay’dan yapılan açıklamada, tıbbi malzemelerin Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı’nda Hindistan Kızılhaç’ına teslim edildiği ifade edildi.

yardim-kolileri.jpg

"KIZILAY’IN DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ"

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın da katılımıyla Hindistan’a uğurlanan uçaklar başkent Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı’na ulaştı. Havaalanında ekipleri karşılayan Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi Fırat Sunel, ülkede durumun çok ciddi boyutlara ulaştığını ve Kızılay’ın desteğinin bu anlamda çok kıymetli olduğunu vurguladı. Pandeminin başından bu yana 46 ülkeye 26 milyon TL değerinde insani yardım malzemesini gönderen Kızılay, karşılamanın ardından üzerinde Türkçe, Hintçe ve İngilizce Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var" sözü bulunan ve "Türkiye'den Hindistan halkına sevgilerle" yazan kolileri Hindistan Kızılhaçı görevlilerine teslim etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN