Kralın askeri Karaman’a gelin oldu

Kralın askeri Karaman’a gelin oldu

Tayland’dan Karaman’a ‘lokma’ tadında aşk yaşandı. Karamanlı Murat Lokmacı, sosyal medyada paylaştığı lokma fotoğraflarını görüp beğenen Taylandlı Chanthana Kaeothana ile evlendi. Kaeothana’nın 2016’da hayatını kaybeden Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej’in askeri olduğu öğrenildi.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej’in ölümü ülkesini yasa boğsa da hayırlı bir işe de vesile oldu. Adulyadej’in askeri Chanthana Kaeothana kralın ölümünün ardından istifa etti ve Türkiye’ye gelip lokmalarına vurulduğu Karamanlı Murat Lokmacı’yla evlendi.

Karaman’da bir fabrikada elektrik ustası olarak çalışan Murat Lokmacı’nın hayatı boş zamanlarında yaptığı lokma tatlılarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması ile değişti. Lokmacı’ya en ilginç beğeni, 11 bin kilometre uzaklıktaki Tayland’dan geldi.

17-02/26/af-1488074088.jpg

Lokmacı, lokma fotoğrafları sayesinde sosyal medya üzerinden tanıştığı ve aşık olduğu Taylandlı Chanthana Kaeothana ile hayatını birleştirdi. Binlerce kilometre uzaktan geldiği Karaman’da yeni bir hayata başlayan Kaeothana, şimdi eşiyle sobalı bir evde yaşıyor. Kaeothana, bir yandan Türkçe öğrenmeye çalışıyor bir yandan lokma tatlısı yaparken eşine yardım ediyor.

Lokmacı, eşi için “Bir süre önce hayatını kaybeden kralın emrinde asker olarak çalışmış. Kral ölünce istifa etmiş. Her şeyini bırakıp benim yanıma geldi. Önceden Budistti. Evlenmeden önce Müslüman oldu. Karaman’a gelen ilk Taylandlı gelin” diyor. Kaeothana da Türk yemeklerini, özellikle lokma tatlısını çok sevdiğini ve Türkiye’de çok mutlu olduğunu söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN