Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere müjde! 15.000 TL para iadesi yapılacak: Yeni karar duyuruldu

Kredi borcunu son günü gelmeden ödeyenlere müjde! 15.000 TL para iadesi yapılacak: Yeni karar duyuruldu

Kredi borcunu ödemek için son günü beklemeyenlere müjdeli haber geldi. Tüketici mahkemesinden emsal değerinde karara varılırken bankalar kredi ödemesi yapan vatandaşlara geri ödeme yapacağı duyuruldu.

Türketici Mahkemesi'ne yapılan itiraz üzerine karara varılırken kredi hayat sigortasının kredi kullanırken yapılması durumunda ödenen tutarın geri alınması için büyük fırsat doğdu. Bankalarda kredi çeken ve son gününe kadar ödeme yapacaklara kredinin belli tutarı iade edilecek. İşte, kredi hayat sigortası için gerekli detaylar haberimizde.

Bankalara kredi için başvuruda bulunan vatandaşlara sayfalarca imza attırılırken bu evraklar arasında yer alan bilgilerin çoğu ise gözden kaçıyor. Tüketici Mahkemesi'nden ise bu duruma karşılık karara varıldı. Kredi hayat sigortası ödemesi yapılırken vatandaşlar ödemeleri bitirmesiyle bu tutarı bankalardan talep etme hakkı var.

Ekonomik açıdan zorluk çeken ve ihtiyaç kredisine müracaat edenlere kredi hayat sigortası ödemesinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken bunu öğrenmenin kolay yöntemi mevcut. İhtiyaç kredisi sözleşmesi olanlar inceleyerek kredi hayat sigortası ödemesinden faydalanabilir.

Kredi hayat sigortası

HAYAT SİGORTASI ÖDEMELERİ

Konut, taşıt, KOBİ kredilerinde hayat sigortası olurken daha önceden kredi çekip taksitleri düzenli ödeyenler kredi sözleşmesini kontrol ederek kredi hayat sigortasından faydalanmaları oldukça basit. Bankalar tarafından yapılan ödemeler için e devlet sisteminden “hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama” yazarak belli tutarlar geri alınabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN