Coinbase CEO’sundan 550 milyon dolarlık hisse satışı

Coinbase CEO’sundan 550 milyon dolarlık hisse satışı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un son bir yılda 1,5 milyondan fazla hisse satarak yaklaşık 550 milyon dolar gelir elde ettiği bildirildi.

Kripto para borsası Coinbase’in üst yöneticisi (CEO) Brian Armstrong’un Nisan 2025 ile Ocak 2026 döneminde 1,5 milyonun üzerinde şirket hissesi sattığı kaydedildi. Kamuya açık verilere göre satışların toplam değeri yaklaşık 550 milyon dolar oldu.

Verileri kamuoyuyla paylaşan VanEck Dijital Varlık Araştırma Başkanı Matthew Sigel, söz konusu dönemde toplam 88 ayrı satış işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.

En yüksek satış Haziran ayında

En yüksek tutarlı satışın 25 Haziran 2025’te 336 bin 265 hisseyle gerçekleştiği, son işlemin ise 5 Ocak 2026’da 40 bin hisseyle yapıldığı bildirildi. Aynı dönemde Armstrong’un herhangi bir hisse alımı yapmadığı aktarıldı.

Buna karşın Armstrong’un elinde hâlen milyarlarca dolar değerinde Coinbase hissesi bulunduğu ve şirketin en büyük hissedarları arasında yer almaya devam ettiği ifade edildi.

Satışlar önceden planlandı

Söz konusu işlemlerin, ABD’de şirket yöneticilerine önceden belirlenmiş takvim çerçevesinde hisse satışı yapma imkânı tanıyan 10b5-1 kuralı kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Planın Ağustos 2025’te devreye alındığı ve satışların otomatik şekilde uygulandığı kaydedildi.

Uzmanlar, bu tür planlı satışların hukuki açıdan olağan kabul edildiğini ancak yüksek tutarlı işlemlerin yatırımcı algısı üzerinde etkili olabileceğini ifade ediyor.

Hisselerde baskı sürüyor

Öte yandan Coinbase hisseleri son dönemde baskı altında bulunuyor. 12 Şubat’ta JPMorgan Chase ve Citigroup başta olmak üzere bazı büyük bankalar, şirketin bilançosu öncesinde hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize etti. Analistler, kripto para işlem hacimlerindeki yavaşlama ve gelir beklentilerindeki temkinli görünümü gerekçe gösterdi.


Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım kararlarınızı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanız tavsiye edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN