Kritik görüşmede koltuk krizi! von der Leyen ayakta kaldı

Kritik görüşmede koltuk krizi! von der Leyen ayakta kaldı

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Michel'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün gerçekleşen görüşmesi öncesi koltuk krizi yaşandı. Ursula von der Leyen'in bir süreliğine ayakta kalması uluslararası basında da yer alırken, von der Leyen tepkisini iç çekerek gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. 3 saat süren görüşme başlamadan önce koltuk krizi yaşandı. 

VON DER LEYEN AYAKTA KALDI

Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanındaki altın varaklı sandalyeye Michel otururken, von der Leyen adeta ayakta kaldı. Bir süre şaşkınlığını gizleyemeyerek ayakta kalan von der Leyen daha sonra Erdoğan’ın çaprazındaki ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun karşısındaki üçlü kanepeye oturmak zorunda kaldı.

LEYEN ŞAŞIRDIĞINI İÇ ÇEKEREK BELLİ ETTİ

Olay Avrupa basınında büyük yankı uyandırırken bugün von der Leyen’in sözcüsü açıklamalarda bulundu. Reuters haber ajansı, “AB’nin başındaki ilk kadın lider ve görüşmelerdeki tek kadın, bu duruma inanamadığını gösteren ve şaşırdığını belli eden bir iç çekti. Erdoğan ve Michel ise önceden hazırlanmış ortadaki iki koltuğa oturdu” yorumunu yaptı.

von der Leyen’in sözcüsü Eric Mamer bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Mamer, “Komisyon Başkanı açıkça şaşırdı. von der Leyen’in de Konsey Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile aynı şekilde oturması gerekiyordu” dedi.

“MICHEL NEDEN İTİRAZ ETMEDİ?”

Öte yandan Avrupa Parlamentosu içinde de bu durum tepki çekti. Avrupa Parlamentosu üyesi Sophie in’t Veld, Michel’in bu duruma ve protokol ihlaline neden tepki göstermediğini sorguladı. Öte yandan ismini açıklamayan bir AB Komisyonu yetkilisi von der Leyen’in hamle yapmamasını değerlendirdi. İsmini açıklamayan yetkili, “von der Leyen bu konuda tepki göstermedi çünkü böyle bir durumda hem Türkiye hem de Avrupa Konseyi ile bir gerilim yaşayabilirdi. Türkiye bir saygısızlık göstermedi. Her iki başkana da eşit davrandılar” dedi.

ÖNCEDEN ÜÇLÜ KOLTUK YERLEŞTİRİLİYORDU

Reuters haber ajansı, geçmişte bu tür görüşmelerde ortaya üç koltuk yerleştirildiğini hatırlattı. En son Erdoğan’ın Brüksel’deki temaslarında üç koltuklu bir oturma düzeni hazırlanmıştı.

whatsapp-image-2021-04-07-at-15.jpg

von der Leyen’in sözcüsü Mamer, “Başkan bu konuyu büyütmemeye karar verdi ve kadın hakları konusu ve İstanbul Sözleşmesi’ni gündeme getirdi” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN