4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

4 yeni kitap okurlarıyla buluştu

Yazar Andrea Pitzer’in, modern edebiyatın en etkileyici yazarlarından Vladimir Nabokov’un hikâyesini anlatan ‘Nabokov’ biyografisi Alfa Kitap etiketiyle raflarda. Ayşe Acar’ın ‘Aşk Kitabı’ romanı Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Genetik ve Biyomühendisi Yasin İlter’in ‘Genetik Cinayetler’ romanı Morena Yayınları etiketiyle raflarda. Naci Yengin’in Fatih Sultan Mehmet’in gençlik yıllarına odaklandıığı ‘Şehzade Sultan’ kitabı Çınaraltı Yayıncılık’tan çıktı.

NABOKOV ROMANLARININ GİZEMLİ İZLERİ

Usta gazeteci ve yazar Andrea Pitzer’in, kendine has yazım tarzı ve benzersiz bakış açısıyla modern edebiyatın en etkileyici yazarlarından Vladimir Nabokov’un hikâyesini aile yaşamından başlayarak anlatan ‘Nabokov’ biyografisi Alfa Kitap etiketiyle raflarda. ‘Yazarın Gizli Tarihi’ alt başlığı ile yayımlanan kitap, yalnızca yazarın yaşamını değil; dönemin kültürel ve tarihsel bağlamını da çarpıcı şekilde yansıtıyor: Nabokov’un yaratıcı dehası, çalkantılı hayatı ve edebi mirası, Pitzer’in ustaca kurgulanmış anlatımıyla aktarılıyor. Pitzer’in, Nabokov’un kitaplarındaki gizemli izleri de takip ederek onun dünya çapında bıraktığı etkiyi ve edebiyat tarihinde edindiği konumu keşfediyor.

11kr02-sol.jpg

ZAMANIN BAMBAŞKA BOYUTLARINA DAVET

Ayşe Acar’ın ‘Aşk Kitabı’ romanı Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Yazar Acar ‘Âlem-i Gaip’te yaşayanlar için’ kaleme aldığı romanının hikayesini Hızır’ın Kaygusuz’a Aşk Kitabı’nı bulmasını söylemesiyle başlatıyor. Ölümle doğumun aynı anda gerçekleştiği ve arayışın ilk adımları olduğu görüşüyle hareket eden yazar anlatısını Kaygusuz Abdal, Zeliha, Mahir Dede, Göğ Hatça, Karanlık Evliya, Şeyh Bedrettin, Gajgaj Dede, Hızır ve diğer fantastik ögelerle örüyor. Okurunu geçmiş, bugün ve gelecekten ötesinde, zamanın bambaşka boyutlarına davet eden yazar, Bektaşi edebiyatının temel kavramları ile de romanın öğretici yanını koruyor.

11kr02-sol1.jpg

GEN SAVAŞLARINA DAİR SÜRÜKLEYİCİ SATIRLAR

Genetik ve Biyomühendisi Yasin İlter’in ‘Genetik Cinayetler’ romanı Morena Yayınları etiketiyle raflarda. İlter cinayet, bilim kurgu ve komplo türünü harmanlandığı kurgusal romanında, bu yöntemlerin kullanılıp seri cinayetler işlendiği sürükleyici bir hikayeyi okuruna aktarıyor. İlter, başta ABD başkanı olmak üzre birçok devlet başkanının, yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiklerinde, DNA bilgilerinin çalınıp genetik bir suikaste maruz kalmamaları adına PCR testlerini, içtikleri bardakları sır gibi sakladığı bir dünyada okuruna DNA sarmallarına sıkıca sarılmayı hatırlatıyor.

11kr02-sol2.jpg

FATİH’İN ŞEHZADELİK YILLARINA KAPSAMLI ÇALIŞMA

Naci Yengin’in Fatih Sultan Mehmet’in gençlik yıllarına odaklandıığı ‘Şehzade Sultan’ kitabı Çınaraltı Yayıncılık’tan çıktı. Türk tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Yengin’in yeni kitabı aklını, kalemini ve kılıcını birlikte kullanan Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine hazırlık yaptığı şehzadelik yıllarına ait ilk ve en kapsamlı çalışma olarak öne çıkıyor. Yengin, bu çalışmasıyla; bir dünya liderini ortaya çıkaran koşullar ile çocukluk, gençlik, ergenlik dönemi, Manisa Sarayı, evlilikleri, Türk ve yabancı hocaları, okuduğu kitaplar, şairliği, kütüphanesi, Fatih Kulesi gibi bugüne kadar çok fazla Fatih Sultan Mehmet’e dair incelenmeyen birçok konuya ilk kez açıklık getiriyor.

11kr02-res.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN