9 günde 1.3 milyon kişi Sümela’nın yollarına düştü

9 günde 1.3 milyon kişi Sümela’nın yollarına düştü

19-27 Ağustos’ta Trabzon’da düzenlenen “Sümela Kültür Yolu Festivali”ne 1 milyon 300 binden fazla kişi katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, festivale restorasyonun ardından geçen yıl yeniden ziyarete açılan Sümela Manastırı’nın adını verdiklerini anlatarak, beklentilerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, 19-27 Ağustos’ta Trabzon’da düzenlenen “Sümela Kültür Yolu Festivali”ne 1 milyon 300 binden fazla kişi katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, ilk kez Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile 2021’de başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne bu yıl Trabzon’u da eklediklerini söyledi.

Terzi, festivale, restorasyonun ardından geçen yıl yeniden ziyarete açılan Sümela Manastırı’nın adını verdiklerini anlatarak, beklentilerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Festival programının her adımında büyük yoğunluk yaşandığını anlatan Terzi “Sergilerden atölyelere, yeme içme kültürünün tanıtıldığı gastronomi etkinliklere kadar 500’den fazla program gerçekleştirildi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN