‘Adalet’ terazisi yeniden kuruluyor

‘Adalet’ terazisi yeniden kuruluyor

Beyazperde aksiyon tutkunlarını da korku meraklılarını da mutlu edecek bir programla açılıyor. Hollywood’un iki Oscar’lı yıldızı Denzel Washington, büyük ilgi gören ‘Adalet’ serisinin üçüncü filmiyle izleyicilerini selamlıyor. Robert McCall karakteri bu kez İtalya’nın güneyinde mafya patronlarıyla mücadele ediyor. ‘Konuş Benimle’ ise gerilim tutkunlarına heyecan dolu 94 dakika vaat ediyor.

Sinema salonlarında bu hafta üçü yerli, 7 film vizyona girecek. Denzel Washington, Dakota Fanning ve Gaia Scodellaro’nun başrollerini paylaştığı ‘Adalet 3: Son’ gerilim ve aksiyon tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor. Antoine Fuqua’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde unutulmaz rolüyle üçüncü kez geri dönen Washington, bu kez Güney İtalya’da mafya patronlarıyla mücadele ediyor. Bülent Terzioğlu’nun yönettiği, Selçuk Kılıç, Aslıhan Karalar, Kaan Yılmaz ve Kubilay Penbeklioğlu’nun başrollerinde oynadığı “Para Konuşur”, kendini ölümcül bir savaşın içinde bulan bir gencin hikayesini anlatıyor. Okan Ege Ergüven’in yönetmenliğini yaptığı, Murat Akkoyunlu, Fulya Zenginer ve Ayten Uncuoğlu’nun rol aldığı “Ölümüne Aşk” yerli komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

01kr02-panra.jpg

Para Avı

UÇAK KAZASINDA KAYBOLAN 100 MİLYON DOLAR

Ari Novak’ın yönetmenliğini üstlendiği, aksiyon sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen “Para Avı”, bir grup teröristin, uçak kazasında kaybolan 100 milyon doların peşine düşmesini konu alıyor. ABD yapımı filmin başrollerinde Rachel Cook, Rib Hills ve Bobby Maximus oynadı. Charlotte Regan’ın filmi “Hırçın”, annesinin ölümünden sonra Londra’daki evinde tek başına yaşamaya başlayan bir çocuğun, yıllardır görüşmediği babasının karşısına çıkmasıyla gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalmasını konu ediniyor. Danny Philippou ile Michael Philippou’nun yönettiği “Konuş Benimle”, korku ve gerilim yüklü bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyacak.

01kr02-konus-bnle1.jpg

Konuş Benimle

Sophie Wilde, Alexandra Jensen ve Joe Bird’ün başrollerini paylaştığı film, bir grup arkadaşın bir el heykeli aracılığıyla ölülerle iletişime geçmesi sonrası yaşananları odağına alıyor. Gökhan Arı’nın filmi “Dabbetü’l-Arz: Kıyamet”, haftanın yerli korku filmi olarak beyaz perdede yerini alacak.

01kr02-coman.jpg

Comandante

VENEDİK’TE FESTİVAL MEVSİMİ

İtalya’da bu yıl 80’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, İtalyan rejisör Edoardo De Angelis’in yönettiği “Comandante” filminin gösterimiyle başladı. Venedik kentindeki Lido Yarımadası’nda düzenlenen dünyanın en eski film festivali, “Comandante”nin yönetmeni De Angelis, filmin başrol oyuncusu İtalyan Pierfrancesco Favino ve festivalin jüri üyeleri ile konukların kırmızı halıda boy göstermesiyle başladı. Törende İtalyan yönetmen Liliana Cavani’ye “Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı ödülü” verildi.

Töreninin ardından festivalin açılış filmi “Comandante” gösterildi. Dünya prömiyeri Venedik’te yapılan film, İkinci Dünya Savaşı yıllarında İtalyan Salvatore Todaro’nun, komuta ettiği Cappellini denizaltısıyla Atlantik açıklarında kendisini riske atarak kalkıştığı kurtarma operasyonunu ve sonrasında yaşananları konu alıyor. Bu arada, bu yılki festivalin “Ufuklar (Orizzonti)” kategorisinde gösterilecek 17 yapım arasında 2 Türk yönetmenin filmleri de bulunuyor. Yönetmen Selman Nacar’ın “Tereddüt Çizgisi” filmi ile Nehir Tuna’nın “Yurt” filmi, Venedik’te dünya prömiyerlerini yaparak sinemaseverlerle buluşacak. 80. Venedik Film Festivali, 9 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek ödül gecesi ve büyük ödül “Altın Aslan”ın sahibini bulmasıyla sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN