Akbank Caz Festivali’nde konser verecek sanatçılar açıklandı

Akbank Caz Festivali’nde konser verecek sanatçılar açıklandı

34’üncüsü gerçekleşecek Akbank Caz Festivali’nde sahne alacak 6 yabancı sanatçı açıklandı. Amerikan caz vokalin yaşayan en etkileyici seslerinden Kurt Elling, genç yetenek Isiah Collier, cazda Küba tuşesinin en etkili icracılarından piyanist Harold López – Nussa, ‘Narcos’ dizisinin müzisyeni Rodrigo Amarante ve ‘Gypsy jazz’ın çalıbülbülü’ Tatiana Eva-Maire sonbaharda İstanbul’da. Kuşağının en heyecan verici ismi davul sanatçısı ve besteci Tomas Fujiwara ise Türkiye’de ilk kez konser verecek.

SALİHA SULTAN

Haziran ayının alışılmadık sıcaklarında sonbaharın ılıman günlerine dair güzel bir haber geldi. Akbank Caz Festivali bu sene de geleneği bozmayarak sonbaharda İstanbullularla buluşacak 6 sanatçı ve konseri duyurdu. Festival yönetiminin duyurduğu isimler arasında Amerikan caz vokalin yaşayan en etkileyici seslerinden Kurt Elling dikkati çeken ilk isim. Onlarca yıldır sahnelerin ve festivallerin değişmez isimlerinden Elling, Grammy ödülüne 16 kez aday oldu, 2 kez de ödülü kucakladı. Elling konseri 7 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

KÜBA’NIN DÜNYAYA ARMAĞANI: NUSSA

Genç sanatçı Isiah Collier de The Chosen Few grubuyla festivale gelecek, 2 Ekim akşamı Babylon’daki konserinde caz sevenler virtüöz genç sanatçıyı tanıma ve keşfetme fırsatı bulacak. Cazda Küba tuşesinin en etkili icracılarından piyanist Harold López - Nussa da festivale geliyor. Fransa’da yaşayan ve Küba’nın dünyaya armağanı ‘genius’lardan biri kabul edilen Nussa 10 Ekim gecesi Zorlu PSM’de sahne alacak.

1kapak-006.jpgHarold López - Nussa

NARCOS DİZİSİNİN MÜZİSYENİ DE GELİYOR

Öte yandan Akbank Caz Festivali bu sene caz paletinin farklı renklerinden sanatçıları da ağırlamayı tercih etti. 11 Ekim akşamı Babylon’da sahne alacak Rodrigo Amarante yeni nesil Brazil soundun son yıllarda dikkatle izlenen müzisyenlerinden. Türkiye’de ilk kez konser verecek 48 yaşındaki sanatçı ‘Narcos’ isimli ünlü TV dizisine yaptığı müzikle tanınıyor. New York Times’ın ‘Gypsy jazz’ın çalıbülbülü’ yakıştırmasını yaptığı Tatiana Eva-Maire de French/Roman geleneğinden beslenen bir müzisyen. Avalon isimli caz grubunun kurucusu olan Marie, 9 Ekim akşamı geçen sene de sahne aldığı Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda sahnede olacak.

1kapak-007.jpgRodrigo Amarante

28 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında onlarca mekânda 30’dan fazla müzisyeni ağırlayacak festivalin biletleri Biletix üzerinden satışa sunuldu.

KUŞAĞININ YILDIZI TOMAS FUJIWARA İLK KEZ TÜRKİYE’DE

Açıklanan isimlerin en dikkat çekenlerinden biri ise Tomas Fujiwara. Brooklynli davul sanatçısı ve besteci Fujiwara kuşağının heyecan verici isimlerinden biri olarak tanımlanıyor. Thumbscrew, Matana Roberts ve Triple Double gibi isimlerle çalan sanatçı on yılı aşkın süredir New York caz sahnesinin demirbaşlarından biri. Ünlü caz yazarı Nate Chinen’ın düştüğü not sanatçının anlaşılması bakımından kritik bilgilere sahip; “Davulcu Tomas Fujiwara ritmi esnek bir madde gibi kullanıyor, katı ama sürekli değişken. Tarzı ileriye dönük ama nadiren künt ya da agresif ve asla rastgele değil”. 3 Ekim akşamı Akbank Sanat Beyoğlu sahnesinde yer alacak sanatçının konseri tarzın sevenleri için kaçmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN