Akdeniz Sinemaları ikinci kez İzmir’de film için buluşuyor

Akdeniz Sinemaları ikinci kez İzmir’de film için buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kez ‘İzmir Uluslararası Akdeniz Sinemaları Buluşması” düzenliyor. 7-12 Kasım tarihlerinde yapılacak buluşma bu yıl ‘Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’ toplantısı ile eş zamanlı olacak.

Akdeniz ülkeleri sinemalarından 2021- 2022 yapımı 34 uzun metraj film Türkçe altyazılı gösterilecek. Vecdi Sayar’ın yönetmenliğinde düzenlenen buluşmanın ilk gününde, Javier Bardem’in başrolü üstlendiği ve bu yıl Avrupa Film Ödülleri’nde ‘En İyi Avrupa Komedisi’ dalında aday gösterilen ‘İyi Patron’ İzmirliler ile buluşacak. Festivalin ‘Anılarına’ bölümünde ise bu yıl hayata gözlerini yuman usta yönetmen Erden Kıral’ın ‘Gece’ ve ‘Vicdan’ filmleri yer alacak.

Festivalin “Bir Ülke-Bir Kent” bölümünde Paris’te çekilmiş, Marcel Carné, Jacques Rivette ve Louis Malle imzalı klasiklerin yanı sıra günümüz Fransız sinemasının önemli yapıtlarından ‘France’, ‘Paris Hatıraları’ ve ‘Nocturama: Paris Yanıyor’ da yer alıyor.

Programda 2023 Oscar’larında En İyi Uluslararası Film Kategorisi’nde İtalya’nın adayı ‘Nostalgia’, Yunanistan’ın adayı ‘Manyetik Alanlar’, Lübnan’ın adayı ‘Hafıza Kutusu’, Filistin’in adayı ‘Akdeniz Ateşi’, Tunus’un adayı ‘İncir Ağaçlarının Altında’ ve Mısırlı yönetmen Tarik Saleh’in imzasını taşıyan İsveç’in adayı ‘Cennetten Gelen Çocuk’ da var. Filmler, İzmir Sanat, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Mimarlık Merkezi salonlarında gösterilecek. Festivalin tüm etkilikleri ücretsiz olarak izlenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN