Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri, PGM 01 Burda Performans Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede festivalin bu yılki Onur Ödülleri yönetmen Ferzan Özpetek ile oyuncu Vahide Perçin’e verildi.
Yeliz Doğramacılar’ın sunuculuğunu üstlendiği tören, Monart Orkestra’nın film müzikleri dinletisiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güngör Geçer, Adana'nın köklü sinema kültürüne vurgu yaparak ödül alan sanatçıların Türk sinemasına sunduğu katkılara teşekkür etti.
PERÇİN VE ÖZPETEK’TEN ÖDÜL İTHAFLARI
Ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer ve Festival Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Samancılar’ın elinden alan Vahide Perçin, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Bu ödülü ben içeride, dışarıda onuruyla yaşayanlara tanıklık etmiş biri olarak onuruyla yaşayan insanlara adıyorum. Bir işçi olarak onuruyla yaşamış babama adıyorum. Tüm Yeşilçam’ın emekçi sanatçılarına, ekiplerine adıyorum. Ben bu ödülü ustam olan, her zaman çırağı olmaktan gurur duyduğum Rıza Tüzün’ün onurlu yaşamına adıyorum."
Yönetmen Ferzan Özpetek’e ise ödülü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takdim etti. Özpetek törendeki konuşmasında, "Bu ödülü dünyanın en önemli varlıkları olan kadınlara adıyorum" dedi.
OYUNCULAR SENDİKASI’NDAN "OYUNCU İŞÇİDİR" VURGUSU
Festival kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde Oyuncular Sendikası tarafından "Ödül alıyoruz, peki neler yaşıyoruz?" başlıklı bir sektör paneli gerçekleştirildi.
Sendika Genel Başkanı Zuhal Olcay’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve birim temsilcilerinin katıldığı panelde; güvenli set ortamları, çocuk oyuncuların hakları, seslendirme alanındaki sorunlar ve çalışma koşulları ele alındı. Genel Başkan Olcay, oyuncuların özlük haklarına değinerek "Oyuncu işçidir" mesajını verdi.
