Amerikan parasında ilk kez Asyalı bir yüz

Amerikan parasında ilk kez Asyalı bir yüz

Sessiz sinema döneminin oyuncularından Anna May Wong’un resmi Amerikan parasına basılacak. Wong, Amerikan parasında resmi yer alan ilk Asyalı oyuncu olacak.

Seçili sektörlerdeki lider kadınları öne çıkaran American Women Quarters Programı paranın nasıl görüneceğine dair bir görsel paylaştı. Amerikan parasına resmi basılacak diğer isimler arasında Maya Angelou, Sally Ride, Wilma Mankiller ve Nina Otero-Warren yer alıyor.

Yapılan açıklamada “Bu ilham veren bozuk para tasarımları, beş inanılmaz kadının hikayesini ve Amerika kültürüne olan katkılarını yansıtıyor” ifadeleri yer aldı.

Wong, 40 yıllık kariyerinde ayrımcılığa karşı bir duruş sergileyerek Marlene Dietrich, Joan Crawford ve Laurence Olivier gibi Hollywood ikonlarının yanında rol alma şansı elde etti. Geçtiğimiz Mart ayında Wong’un hayatını konu alacak filmde oyuncuyu canlandıracak ismin Çin asıllı oyuncu Gemma Chan olacağı açıklanmıştı. Şangay Ekspresi (1932) ve Bağdat Hırsızı (1940) gibi filmleriyle dikkat çeken Wong’u canlandıracağı için heyecanlı olduğunu belirten Chan, zamanının çok ötesinde bir ikon olduğunu vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN