Arkeologlar öyle bir şey buldu ki... Milattan önce 3 bin 500 yılına ait

Arkeologlar öyle bir şey buldu ki... Milattan önce 3 bin 500 yılına ait

Peru'nun başkenti Lima'da, arkeologların gerçekleştirdiği kazılarda bin yıl öncesine ait olduğuna inanılan beş mumya keşfedildi. Tarihe ışık tutacak keşiflerden bir tanesinin de M.Ö. 3500 yılına kadar uzandığı düşünülen merdiven kalıntıları olduğu belirtildi. Bu kazılarda, bir yetişkin ve dört çocuğa ait olduğuna inanılan mumyalar gün yüzüne çıkarıldı.

Dünya gündemine sık sık arkeologların bulduklarıyla giren Güney Amerika ülkesi Peru, bu kez başkent Lima'daki bir futbol sahası yakınlarında eşine az rastlanır bir keşfe sahne oldu.

yeni-proje-4-002.jpg

Bir grup arkeolog, Lima'da yaklaşık İspanyol öncesi döneme ait bir piramidin içinde beş adet mumyaya ulaştı. Yaklaşık bin yaşında olduğu tahmin edilen mumyalar, dört çocuk ve bir yetişkine ait. Kalıntıların yanında pamuklu kumaşlar, seramikler ve dacsalar vardı.

yeni-proje-3-006.jpg

Peru Kültür Bakanı Leslie Urteaga, başkent Lima'nın kalbinde gerçekleşen keşfin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN