Bab’Aziz’in yönetmeni İstanbul yolcusu

Bab’Aziz’in yönetmeni İstanbul yolcusu

Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali sekizinci kez takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin Uluslararası Yarışma jürisi açıklandı.

Uluslararası Yarışma bölümünün jüri başkanlığını uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen; Çöl İşaretçileri, Güvercinin Kayıp Gerdanlığı ve Bab’Aziz filmlerinden oluşan Çöl Üçlemesi ve Şehrazat gibi filmlerin Tunuslu usta yönetmeni Nacer Khemir üstlenecek.

Festivalin açılış filmi de yönetmenin Bab’Aziz filmi olacak. Yönetmen ayrıca festivalde Ustalık Sınıfı dersi de verecek. Jüride ayrıca Azerbaycan Sinema Müdürü ve yönetmen Ru Hasanov; Oscar Akademi üyesi, İranlı yönetmen Nergis Abyar; Sırp festival programcısı, eleştirmen, belgesel ve deneysel film yapımcısı Igor Toholj; Mısırlı gazeteci, aktivist ve belgesel yönetmeni Assaad Taha yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festival Atlas 1948 Sineması ve Akademi Beyoğlu’nda sinemaseverlerle bir araya gelecek Festival; programında film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve bir panele yer verecek. Festivalle ilgili detaylı bilgi için ‘alemlererahmetfilm.com’ adresi ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN