‘Behzat Amir’ artık belediye başkanı

‘Behzat Amir’ artık belediye başkanı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Türkiye'nin siyasi sahnesine yeni bir soluk getirecek birçok ünlü isim de aday olarak seçmenin karşısına çıktı. Sanat camiasından sporculara kadar uzanan bu isimlerden tek galip, CHP Ankara Etimesgut adayı Erdal Beşikçioğlu oldu.

Türkiye’nin yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gittiği 31 Mart seçimlerinde aday olarak seçmenin karşısına çıkan birçok ünlü isim de vardı. Sanatçılardan futbolcuya kadar kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü adaylar içinde seçimden tek galibiyetle çıkan CHP Ankara Etimesgut adayı Erdal Beşikçioğlu oldu.

Hayat verdiği “Behzat Ç” karakteriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Erdal Beşikçioğlu, Ankara Etimesgut Belediyesi Belediye Başkanı oldu. Yüzde ellinin üzerinde oy olarak en yakın rakibi MHP adayına yaklaşık 20 puan fark atan Beşikçioğlu, sanat dünyasında birçok ismin bulunduğu ünlü adaylar arasında seçimden zaferle çıkan tek aday oldu.

2024 yerel seçimlerinde, hem parti çatısı altında hem de bağımsız olarak aday olan ünlü isimler arasında Yeniden Refah Partisi Düzce Adayı Davut Güloğlu da yer aldı. Güloğlu Düzce’de Ak Partili rakibinin gerisinde kalırken, şarkıcı Hakan Peker İYİ Parti’den Karabük Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak katıldığı seçimden 5’nci sırada çıktı. Adaylığı tartışmalara konu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Futbolcu Gökhan Zan ise yüzde 2 oy alabildi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli Gebze’deki adaylık yarışını 3’ncü sırada tamamlarken ünlü dağcı Nasuh Mahruki ise İstanbul Beşiktaş’tan bağımsız aday olarak katıldığı yarışta seçilmeyi başaramadı. TİP adayı olarak Ankara Çankaya’dan aday gösterilen televizyoncu İrfan Değirmenci ile Muğla Datça’dan bağımsız aday olarak seçime katılan Mesut Yar da 3’üncü sırada seçimi tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN