Beyoğlu’na gidenin yolu Orhan Veli şiirinden geçiyor

Beyoğlu’na gidenin yolu Orhan Veli şiirinden geçiyor

Şair Orhan Veli’nin ‘dünyanın en çok okunan şiiri’ ünvanlı ‘Anlatamıyorum’ şiiri bugünlerde Beyoğlu’nu ziyaret eden on binlerle buluşuyor.

Şiir, Kültür Bakanlığ’nca düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin ‘Beyoğlu Şiir Yolu’ projesi kapsamındaki ‘Işığın Yazdığı Şiir’ enstalasyonu aracılığıyla yolu Galipdede Caddesi’nden geçenlere lirik bir deneyim yaşatıyor.

Yerli ve yabancı turistlere görsel ve kavramsal zenginlikte bir sanat deneyimi de yaşatan enstalasyon, şiirin mısralarının gün ışığından süzülen gölgesini yere yansıtıyor. Şiirin ayrıca sokaktaki bilgilendirme panosundan Arapça, İngilizce ve Rusça çevirileri de okunabiliyor.

Bir kent sanatı örneği olarak dikkat çeken enstalasyon caddeden geçenlerden de büyük beğeni topluyor, birçok turist enstalasyonla kentin şiirsel belleğini hissetmenin yanı sıra, şiirin gölgesindeki o eşsiz anları cep telefonlarıyla da kayıt altına alıyor. Projesini Buzzağı Medya’nın üstlendiği ‘Işığın Yazdığı Şiir’ enstalasyonunun sanatsal tasarımında ise Artizan Sanat imzası bulunuyor.

‘Anlatamıyorum’ şiiri, dünyaca meşhur şiir portalı Lyrikline’ın 2019’da dünyada en çok okunan şair ve şiirler listesinde ikinci sırada yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN