‘Bozkırın tezenesi’ dostluğun türküsünde

‘Bozkırın tezenesi’ dostluğun türküsünde

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali bu yıl ‘Bozkırın tezenesi’ Neşet Ertaş anısına yapılacak. 58 ülkeden 522 filmin başvurduğu festivale seçilen onlarca yapım 22-25 Aralık’ta İstanbul’un iki yakasında dostluğun ışığını yayacak.

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin lansmanı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti. Festival Direktörü Faysal Soysal, “Ana hedeflerimizden biri, yaşadığımız dönemdeki savaşların kin ve nefreti artıran tarafına merhem olmak” diyerek, şunları aktardı: “Bir diğer hedefimiz de dostluk kavramını kısa film diliyle yeniden inşa etmek, dünya sinemacılarıyla dostluk köprüsü kurmak. Anadolu’da dostluğa dair muazzam bir birikime sahibiz, ozanlarımız eserlerinde bunları ölümsüzleştirmiş. Festivali her yıl birinin anısına yapıyoruz, bu yıl da Neşet Ertaş anısına yapacak, bir filme de Neşet Ertaş Dostluk Ödülü takdim edeceğiz.”

Festival Onursal Başkanı Dr. Kerem Kınık da, şunları kaydetti: “Festivalin ‘İnsani Bakış’ bölümünde geçen yıl ödülü Henry Dunant adına vermiştik, bu yıl da savaştığınız insanın onurunu koruma fikrini dünyaya öğreten Cezayirli Abdulkadir Emir anısına takdim edeceğiz.”

58 ülkeden 522 kısa filmin başvurduğu festivalin başkanlığını Ebru Ceylan’ın üstlendiği jürisinde Kırgız görüntü yönetmeni Akzholtoy Bekbolotov, sinema eleştirmeni Murat Tırpan ve oyuncu Hande Sorel yer alıyor. Festivalin danışmanlıklarını ise Atalay Taşdiken, Suat Köçer ve Zeynep Meltem Özeker üstleniyor.

GÖSTERİMLER AVRUPA’NIN İKİ YAKASINDA

Türk Kızılay çatısı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle düzenlenen festivalin ana sponsorluğunu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Halk Bank üstleniyor. Beyoğlu Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin de büyük destek sağladığı festivalin global iletişim ortaklığını Anadolu Ajansı üstlenirken, organizasyonuna ise Balkon Yapım imza atıyor.

Festivalin film gösterimleri Avrupa yakasında Atlas Sineması’nda ve Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde, Anadolu yakasında ise Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Atlas Sineması’nda ayrıca söyleşi, master class etkinliğine yer verilecek. Festival süresince ayrıca Beyoğlu Akademi’de söyleşi, Artizan Sanat’ta ise belgesel gösterimleri ve söyleşi etkinliklerine imza atılacak. Festivaldeki bütün gösterimlere ve etkinliklere dileyen herkes ücretsiz katılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN