Bursalılar kitaba da etkinliğe de doyacak

Bursalılar kitaba da etkinliğe de doyacak

Bursa’da artık geleneksel hale gelen kitap fuarı 2 Mart’ta kapılarını açtı.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen ‘Bursa 21. Kitap Fuarı’ 10 Mart’a kadar Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Edebiyat ve yayıncılık dünyasını Bursa’da bir araya getirecek olan fuar panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 100’den fazla kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde 400’den fazla yazar okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak. Fuarın konukları arasında yer alan Afşin Kum, Ahmet Ümit, Atilla Dorsay, Ayşe Kulin, Aytül Akal, Banu Noyan, Behiç Ak, Ahmet Şimşirgil, Erol Mütercimler, Haydar Ergülen, Sevil Atasoy, Sinan Meydan, Talha Uğurluel gibi usta isimlerin yanı sıra özellikle genç okurların takip ettiği Adora Yağmur, Aslı Arslan, Beyza Alkoç, Ceren Melek, Dilara Keskin, Doğukan Adal, Emre Gül, Maral Atmaca ve Miraç Çağrı Aktaş gibi genç yazarlar da fuarda okurlarıyla bir araya gelecek. Fuarda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde de ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Yazar Olmak’, ‘Kadın ve Şiir’, ‘Kadınlar Uyanalım!’ ve ‘Kadın ve Göç Öykülerine’ gibi etkinlikler gerçekleşecek. Bütün etkinliklerin ‘bursakitapfuari.com’ adresinden görülebileceği fuar 10.00 - 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

THOMAS TAYLOR BUGÜN FUARDA

Fuarda bugün saat 13.00’da ‘Tuhaf Deniz Kasabası’ serisi Türkiye’de Genç Timaş tarafından okura sunulan İngiliz çocuk kitabı yazarı Thomas Taylor Uludağ Salonu’nda konuşmacı olacak. Saat 16.00’da Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 50’nci yaşı Cumalıkızık Salonu’nda Metin Celal’in yöneteceği, Adnan Özyalçıner’in konuşmacı olacağı söyleşide kutlanacak. Fuarda yakın zamanda hayatını kaybeden ve aynı zamanda 27. İstanbul Kitap Fuarı’nın da onur yazarı olan usta yazar Füruzan’ın anıldığı etkinliklere de imza atılacak.

03kr02alt1.jpg
Thomas Taylor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN