Çalışmalarıyla takdir toplamıştı: Geleceğe Dönüş'ün yıldızı Michael J. Fox'a 'Onur Oscar'ı'

Çalışmalarıyla takdir toplamıştı: Geleceğe Dönüş'ün yıldızı Michael J. Fox'a 'Onur Oscar'ı'

Geleceğe Dönüş film serisiyle dünyaca ünlü bir oyuncu olan Michael J. Fox, Oscar Onur Ödülü'ne layık görüldü. Fox, kendisine Parkinson teşhisi konmasının ardından uzun yıllar mücadele vermiş ve hastalığın tedavisinin bulunması amacıyla Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı'nı kurmuştu.

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) film serisiyle tanınan 61 yaşındaki oyuncu Michael J. Fox'a 29 yaşındayken Parkinson teşhisi konulmuştu. Fox, titreme başta olmak üzere bazı semptomlara neden olan hastalığı nedeniyle oyunculuğa ara vermek zorunda kalmış, ardından 2000 yılında Parkinson hastalığına tedavi bulmak amacıyla Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı'nı kurmuştu. Fox'un hikayesi birçok insan için ilham kaynağı olurken, Hollywood tarafından da ödüllendirildi.

The Hollywood Reporter'ın aktardığına göre, vakıf aracılığıyla Parkinson hastalığına tedavi araştırmalarına toplamda 1,5 milyar dolar fon sağlayan Fox, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Yönetim Kurulu tarafından" Jean Hersholt İnsani Yardım Ödülü'ne" layık görüldü.

1-014.jpg

'EN ZOR KISIM BELİRSİZLİKLE BOĞUŞMAKTI'

Fox, Governors Ödülleri sahnesinde yaptığı konuşmada "Burada durup nezaketinizi kabul etmek çok güzel. Hastalığımla ilgili en zor kısım belirsizlikle boğuşmaktı. Teşhisimi yıllarca gizli tuttum çünkü seyirciler verdiğim mücadeleyi öğrenirse hala gülebilirler miydi bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

Fox, ödülünü, yakın arkadaşı olan ünlü oyuncu Woody Harrelson'dan aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN