Çanakkale’nin her köşesinde festival rüzgârı

Çanakkale’nin her köşesinde festival rüzgârı

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri tüm hızıyla sürüyor. 5 Ağustos’ta Kapadokya’da başlayıp Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam eden festivallerde sırayı 9-17 Eylül’de Çanakkale’deki Troya Kültür Yolu Festivali alıyor. Bu yıl 9 gün sürecek, kentin dört bir yanında düzenlenecek olan festivalde konserler, sergiler ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşan 500’den fazla etkinlik gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri tüm hızıyla sürüyor. 5 Ağustos’ta Kapadokya’da başlayıp Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam eden festivallerde sırayı 9-17 Eylül’de Çanakkale’deki Troya Kültür Yolu Festivali alıyor.

Bu yıl 9 gün sürecek, kentin dört bir yanında düzenlenecek olan festivalde konserler, sergiler ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşan 500’den fazla etkinlik gerçekleşecek. Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde her akşam saat 21:30’da konser fırtınası esecek. Konserlerin açılışını 9 Eylül akşamı Ferhat Göçer yapacak.

10 Eylül’de Anadolu Ateşi, 11 Eylül’de Resul Dindar, 12 Eylül’de Uğur Aslan, 13 Eylül’de Sinan Akçıl, 14 Eylül’de Gökhan Tepe, 15 Eylül’de Murat Dalkılıç, 16 Eylül’de Simge Sağın, 17 Eylül’de ise Fatma Turgut sahnede olacak. Festivalin ‘Perdeler Açılıyor’ etkinliğinde; “Onlarca parçaya ayrılmış bir kap nasıl tümlenir? Denizden çıkan bir eser tuzdan nasıl arındırılır? Ortam koşulları ideal düzeye nasıl getirilir? Fotoğraflı ve yazılı belgeleme nasıl yapılır?” soruları yanıt bulacak.

Troya Müzesi Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı’na gelen ziyaretçiler, antik kent kazıları ile çeşitli yollarla elde edilmiş tarihi eserlerin restorasyon ve konservasyon süreçlerini canlı izleyebilecek. Yediden yetmişe herkese hitap eden etkinliklerin detayları ‘kulturyolufestivalleri.com’dan incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN