Çığlık 7 filminde 'Gazze' depremi: Başrol kovulunca yönetmen de istifa etti

Çığlık 7 filminde 'Gazze' depremi: Başrol kovulunca yönetmen de istifa etti

Gazze'ye destek paylaşımı nedeniyle işine son verilen başrol oyuncusu Melissa Barrera ile gündemden düşmeyen "Çığlık-7" filminin yönetmeni Christopher Landon da "Rüya işin artık bir kabusa döndüğünü" belirterek, haftalar önce görevinden ayrıldığını duyurdu. Landon, "Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" dedi.

İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı Amerikan ve Avrupa sinemasında tepkilerini ortaya koyan oyuncuların karşılaştığı baskı ve yaptırımlar sürerken, Çığlık 7 (Scream 7) filminde yine aynı nedenden bir kriz meydana geldi.

Başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın kasım ayında Gazze konusundaki sözlerinin ardından işine son verildiği Çığlık-7 filminin yönetmeni Christopher Landon da filmle ilgili görevinden haftalar önce ayrıldığını açıkladı.

'BU İŞİN PARÇASI OLAN HERKES İÇİN KALBİM KIRIK'

Sosyal medya platformu X'teki (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada Landon, "Çığlık-7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" ifadesini kullandı.

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulamadığı bildirildi.

1-007.jpgMelissa Barrera, Jenna Ortega

NE OLMUŞTU?

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti.

Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega da filmden ayrıldığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN