Contemporary İstanbul 28 Eylül’de Tersane İstanbul’da başlıyor: Sanat ilk kez hem leziz hem eğlenceli

Contemporary İstanbul 28 Eylül’de Tersane İstanbul’da başlıyor: Sanat ilk kez hem leziz hem eğlenceli

Bu yıl 18’inci edisyonu düzenlenen Contemporary Istanbul, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Tersane İstanbul’da 22 ülkeden 67 sanat galerisini, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapacak fuarda bu kez sanata şehrin önde gelen restoranların lezzetleri ve DJ performansları eşlik edecek. Fuarın ziyaretçilerini dış mekanda ise endüstriyel malzemelerin sanat eserine dönüştüğü ‘The Yard’ sergisi karşılayacak.

SALİHA SULTAN

Sanat dünyası Contemporary İstanbul’a hazırlanıyor. Bu yıl 18’inci edisyonu düzenlenen Contemporary Istanbul 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Tersane İstanbul’da 22 ülkeden 67 sanat galerisini, 4 inisiyatif ve 4 sanat kurumuna ev sahipliği yapacak. Fuarın ön izlemesi ise 26-27 Ekim’de gerçekleştirilecek. Ak Bank ana partnerliğindeki fuara, Baksı Müzesi, Borusan Contemporary, Contemporary Istanbul Vakfı ve Taksim Sanat gibi birçok kurum destek verecek.

‘THE YARD’ ALANINDA ENDÜSTRİYEL NESNELER SANATA DÖNÜŞECEK

Contemporary Istanbul’un yeni edisyonunda, sanat, lezzet ve müzik bir araya gelecek. Şehrin önde gelen yeme içme mekanları olan Akali, Cup of Joy, Espresso Perfetto, Momo Bebeköy, Nappo, Petra, Saff ve Sail Loft ile günün sonunda DJ performanslarıyla birleşerek etkinliği sadece bir sanat fuarı algısından sıyrılarak şehrin dinamizmini, kültürel çeşitliliğini ve yaratıcı enerjisini ön plana çıkaracak. Fuarın ziyaretçilerini dış mekanında da, heykel ve enstalasyonlardan oluşan ‘The Yard’ sergisi karşılayacak. Cenevre’deki (MAH) Musée d’art et d’histoire’ın Direktörü Marc Oliver Wahler küratörlüğünde gerçekleşen, endüstriyel nesnelerin sanat eserlerine dönüştüğü sergi, çevreyle etkileşim içinde dinamik bir şekilde izleyiciyle buluşacak. Heykel sanatına övgü niteliğindeki serginin bu seneki edisyonunda yer alacak sanatçılar Matias Di Carlo, Kemal Tufan, April Key, Stijn Ank, Narayan Sinha ve Narayanchandra Sinha olacak. Varol Topaç’ın Tosyalı Holding’in ‘Sürdürülebilir Sanat’ koleksiyonunda yer alan çelik üretim atıklarından ileri dönüşüm tekniği ile ürettiği bir eseri de fuarda sergilenecek.

Fuar kapsamında gerçekleşecek CIF Dialogues by İGA ART konuşma programı 27 -29 Eylül’de düzenlenecek. Üç gün sürecek olan panellerde, Marc Oliver Wahler moderatörlüğünde gerçekleşecek Art in Public Spaces, Art in Residency ve Simone Klein moderetörlüğünde ise; CI Photo Focus panelleri izleyicilere sunulacak. Contemporary İstanbul biletleri eylül ayında ‘www.contemporaryistanbul.com’ adresinden alınabilecek.

ass.jpg

ŞEHİR HATLARI İLE ULAŞIM ÇOK KOLAY

Contemporary Istanbul’u ziyaret etmek isteyenler Tersane İstanbul’a deniz yoluyla keyifli bir şekilde seyahat ederek ulaşabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları tarafından özel olarak sağlanan deniz ulaşımı hizmeti, 26 Eylül ile 01 Ekim tarihleri arasında Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş’tan kalkan şehir hatlarıyla Hasköy İskelesi’ne erişim sağlayaak Tersane Istanbul’a sadece 500 metrelik bir yürüme mesafesinde bulunan Hasköy İskelesi sayesinde sanatseverler, trafik sıkıntısı yaşamadan fuara deniz yoluyla kolayca ulaşabilecek.

eee.jpg

FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DE EKLENDİ

Contemporary İstanbul’a bu yıl fotoğraf bölümü de eklendi. Fotoğrafın bir sanat formu olarak önemini öne çıkarın, güncel fotoğrafçılık pratiğinde çalışan sanatçıları, galerileri ve yayınları bir araya getiren CI Photo Focus Borusan Comtemporary’nin iş birliği ile hayata geçecek. Photo London’ın Danışma Kurulu Üyesi olan ve Sotheby’s Fotoğraf Bölümü’nün eski Direktörü Simone Klein rehberliğinde gerçekleşen, fotoğrafçılığın yeniliklerini ve yaratıcı ifadelerini bir araya getiren bu yeni fuar platformunda, sanatçılar, galeriler ve ziyaretçiler arasında canlı diyaloglar teşvik edilecek. Borusan Contemporary’nin özel koleksiyonunun da yer alacağı bu platformda 20 uluslararası sanatçının eserlerine yer verilecek.

21 GALERİ İLK KEZ KATILIYOR

Yeni katılan ve İstanbul’a ilk kez gelen 21 çağdaş sanat galerisi Contemporary İstanbul katılımcıları arasında olacak. Fuara ilk kez katılacak sanat galerileri arasında 4710 Gallery, Arma Gallery, Aspan Gallery, BFM Art Center, Bogena Galerie, Callirrhoë, FURIOSA, IBI ART Gallery, INLOCO Gallery, IN THE GALLERY, Kalashnikovv Gallery, Karpuchina Gallery, Lazy Mike Gallery, Maze Art Group, Omelchenko Gallery, Rıdvan Kuday Gallery, Sconci Gallery, SGR Galeria, SISTEMA GALLERY, The Why Not Gallery, Yvonne Hohner Contemporary yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN