Demansın gölgesinde üzücü bir veda

Demansın gölgesinde üzücü bir veda

Sinema salonlarında üçü yerli, 7 film vizyona giriyor. Filmlerde, 1980’li yıllarda ‘Mavi Ay’ dizisindeki rolüyle dünyanın sevgisini kazan efsane aktör Bruce Willis’in demans teşhisinin ardından kariyerine veda ettiği ‘Hayalet Suikastçı’ filmi öne çıkıyor. Sinema eleştirmenleri, 42 yıllık meslek hayatında 145 yapımda rol alan Willis’in düşük bütçeli bir bilim kurgu hikayesi olan filmdeki performansını muhteşem kariyerine üzücü bir veda olarak değerlendiriyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta üçü yerli, 7 film vizyona girecek. Yabancı yapımlarda, geçtiğimiz haftalarda frontotemporal demans teşhisi konulan meşhur aktör Bruce Willis’in kariyerine veda niteliğindeki ‘Hayalet Suikastçı’ filmi öne çıkıyor. 42 yıllık meslek hayatında 145 yapımda rol alan Willis’in son filminin yönetmen koltuğunda Jesse Atlas otururken, usta aktöre Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell gibi oyuncular eşlik ediyor.

bb.png

Hayalet Suikastçı

Film, Valmora liderliğindeki özel bir askeri grubun, bir ajanın zihninin başka bir kişinin vücudunda gizli, ölümcül görevler gerçekleştirmesini sağlayan fütürist mikroçip teknolojisini icat etmesinin ardından yaşananları izleyiciye aktarıyor. Öte yandan sinema eleştirmenleri oyuncunun demans belirtileri gösterdiği son üç yılda yer aldığı onlarca filmin düşük bütçeli olmasını eleştirmiş, aile üyelerini aktörün son deminde para için kullandığı iddialarıyla suçlamıştı. Eleştirmenler, aktörün veda filmi için de aynı suçlamayı yineliyor ve düşük bütçeli bir bilim kurgu hikayesi olan ‘Hayalet Suikastçı’sı filminin, oyuncunun muhteşem kariyerine üzücü bir veda olduğunu söylüyor.

mtt.png

Mitat

YERLİ KOMEDİLERİ ÖZLEYENLERE

Yerli filmlerde de, yazar Doğu Yücel’in romanından beyazperdeye uyarlanan ‘Mitat’ filmi öne çıkıyor. Süleyman Arda Eminçe’nin yönettiği, yapımcılığını Alim Yapım’ın üstlendiği filmde, Kadir Doğulu, Sinan Albayrak ve Dilek Serbest gibi oyuncular rol alıyor. Film, rutin bir hayatı olan Mitat’ın, bir gece kapısının çalmasıyla değişen hayatını anlatıyor. Evden işe, işten eve gidip gelen son derece sıradan bir hayatı olan Mitat Karaman’ın, bir gece zil çalınca uyanıp diyafon düğmesine basarak apartman kapısını açmasıyla değişen hayatını izleyiciye aktaran film, komedi ve dram türünü bir arada sevenleri salonlara çekmeyi hedefliyor. Haftanın diğer bir yerli komedisi ‘Gizemli Ada Mençuna’ filminin yönetmen koltuğunda da Bora Onur oturuyor. Şahin Irmak, Masal Günay ve Öykü Günay’ın oynadığı film, bir video oyununun gerçek hayata uyarlanması ve bunu deneyimlemek üzere 10 çocuğun bir adaya davet edilmesi sonrası gelişenler komik olayları işliyor.

anlar.png

Zindanlar ve Ejderhalar

FANTASTİK MACERA ARAYANLARA

Fantastik maceraları sevenler için beyazperdeye gelen yabancı yapım ‘Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur’ filminin oyuncu kadrosunda da Chris Pine, Michelle Rodriguez, Rege-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Hugh Grant, Chloe Coleman ve Daisy Head yer aldı. Rol yapma oyunu Dungeons & Dragons’un sinema uyarlaması olan yapım, kayıp bir kalıntının peşine düşen bir grup maceracının hikayesine odaklanıyor.

Senaryosunu Michael Gilio, John Francis Daley ve Jonathan Goldstein’ın kaleme aldığı filmi, John Francis Daley ve Jonathan Goldstein birlikte yönetti. April Mullen’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Simülasyon’ filminde de Robbie Amell, Jordana Brewster, Sam Worthington ve Simu Liu rol aldı. Bir bilim kurgu hikayesini beyazperdeye taşıyan Kanada yapımı film, kocasını trajik bir kazada kaybeden Faye’in, eşinin yerini insansı bir yapay zeka olan SIM ile doldurmasının ardından yaşadıklarını konu ediniyor.

plvcc.png

Gasp

Haftanın tek korku filmi ‘Gasp’ın yönetmen koltuğunda da Mohsen Rabiei oturuyor. Şarlatan bir falcının kadınları taciz etme hikayesini ele alan filmde Nergis Odzak, Sercan Boztepe ve Beyzanur Önispir rol aldı.

pro.png

Produkty 24

RUSYA’DAKİ ÖZBEKLERİN MODERN KÖLELİK HİKAYESİ

Özbekistan doğumlu Michael Borodin’in Rusya, Türkiye ve Slovenya ortak yapımı ‘Produkty 24’ filmi de bugün vizyonda. Belgesel çalışmalarıyla tanınan yönetmenin ilk uzun metraj deneyimi olan filmde, Rusya’ya yasadışı bir göçmen olarak yaşadığı kişisel deneyiminden ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giden 2012 ‘Golyanovo köleleri” davasından ilham aldı. Bir Rus marketinde yaşanan modern kölelik gerçeğine dayanan film, ülkede yasadışı göçmen olarak çalışan Özbek uyruklu Muhabbet’in yaşadığı zulme karşı verdiği mücadeleyi işliyor.

Oturma izni alamayan, Özbek pasaportuna sahip olduğu için güvenilmeyen ve resmi istihdamdan geri çevrilen Muhabbet’in hikayesi, Rusya’daki sosyo-ekonomik ayrımcılığı gözler önüne seriyor. Başrollerinde Zukhara Sanzysbay, Lyudmila Vasilieva ve Tolibjon Suleymanov gibi oyuncuların rol aldığı film, sinema eleştirmenlerince ‘gelecek vaad eden’ yönetmenin cesur çıkışı olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN