Dinçel’in adını yaşatan ödüller sahiplerini buldu

Dinçel’in adını yaşatan ödüller sahiplerini buldu

15. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Senan Kara Tutumluer kadın, Serkan Keskin erkek oyuncu, Hakan Tabakan oyun yazarı, Volkan Sarıöz ise oyun yönetmeni dallarında yılın en iyisi seçildi.

15. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreni, 2007’de vefat eden usta oyuncu Dinçel’in 82’inci doğum gününde Baba Sahne’de düzenlendi. 1 Nisan 2024 Pazartesi akşamı gerçekleşen törende aynı zamanda Baba Sahne’nin 7’inci yaşı da kutlandı.

Şevket Çoruh’un ev sahipliği yaptığı geceye Dinçel’in yakın dostlarının ve öğrencilerinin de aralarında bulunduğu, Müjdat Gezen, Mustafa Alabora, Kandemir Konduk, Nergis Çorakçı, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, Janset, Oya Okar, Emrah Eren, Fatih Koyunoğlu, Cem Cücenoğlu, Melike Demirağ, Mert Asutay, Serhan Ernak, Doğaç Yıldız, Caner Güler gibi tanınmış isimler katıldı.

Gecede usta oyuncunun öğrencileri, her yıl olduğu gibi sahnede önce Dinçel’in ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” oyununda seslendirdiği ve sözleri kendisine ait olan ‘Bir Sanatkâr Asla Ayı Değildir” şarkısını söylediler; ardından doğum günü pastası kestiler.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından verilen ödüllerde ise Senan Kara Tutumluer ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Sivrisinekler), Serkan Keskin ‘En İyi Erkek Oyuncu’ (Saatleri Ayarlama Enstitüsü), Hakan Tabakan ‘En İyi Oyun Yazarı’ (Güzel Son), Volkan Sarıöz ise ‘En İyi Oyun Yönetmeni’ (Güzel Son) ödüllerine layık görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN