Doğanın dokunuşuyla canlanan kadınlar

Doğanın dokunuşuyla canlanan kadınlar

Mahmut Karatoprak’ın resim ve heykellerinin yer aldığı ‘Bir Damla-Bir Nefes’ sergisi Galeri Selvin Arnavutköy’de sanatseverlerle buluşacak. Eserlerinde kadın teması öne çıkan sanatçı çağdaş ikonografinin görsel estetiğini ahşabın doğasıyla işliyor.

Rönesans eserlerinin ustalarını akla getiren çalışmalarıyla tanınan Mahmut Karatoprak’ın resim ve heykellerinin yer aldığı ‘Bir Damla-Bir Nefes’ sergisi Galeri Selvin Arnavutköy’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Eserlerinde kadın teması öne çıkan sanatçı çağdaş ikonografinin görsel estetiğini ahşabın doğasıyla işliyor.

Kadın figürlerinin bakışlarında duyumsal alanda akıp duran bir izlekle, izleyicisini tarihsel bir hikâyenin ögesi konumuna taşıyor. Karatoprak’ın kadın figürleri kırmızı bedenlerinde çiçeklenen, meyve açan albenileriyle ustaca istiflenen estetik çözümlemelerinde renk, denge ve ahenkle güçlenerek can buluyor.

Sanatçının çokça gözardı edilen nesneleri ortak bir paydada birleştirdiği ve ortak bir dil ürettiği eserleri, yer yer su ile eriyen boyalarla geçmiş zamanın tanıklığını yapıyor. Her türlü kaotik ortamda zihinlerdeki ortak özlem ve sükuneti çağıran doğal yapımızı, hava-su ve toprakla simgeleyen sanatçının eserleri 5 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN