Edebiyat dünyasında Işınsu hüznü

Edebiyat dünyasında Işınsu hüznü

Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında iz bırakan ‘yazar Emine Işınsu’nun vefatının ardından edebiyat dünyasında mesajlar art arda geldi.

SALİHA SULTAN | KARAR

Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden yazar Emine Işınsu’nun vefatı edebiyat dünyasında hüzne neden oldu.  

On yedi yaşındayken basılan şiir kitabı ‘İki Nokta’ ile edebiyat dünyasına adım atan, çıkardığı Töre (1971) dergisi ile bir neslin hafızasına kazınan Işınsu, romanlarında Türkiye’nin sancıları öne çıkaran bir yazar olarak biliniyor.

2008’den beri Alzheimer hastalığı ile mücadele eden Işınsu, son dönem eserlerinde Türk tasavvufunun zirveleri Yunus Emre, Niyazi Mısri, Hacı Bayram Veli ve Hacı Bektaş Veli’nin hayatları ele alan romanlara imza atmıştı.  

nsu.jpg

Vasiyeti üzerine bugün Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii’nde salgın tedbirleri kapsamında öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Kabristanı’nda son yolculuğuna uğurlanacak olan Işınsu’nun ardından paylaşılan mesajların bazıları şöyle: 

‘TARİHİMİZİN BİR PARÇASINI DAHA KAYBETTİK’ 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN