Karar okurları Emine Işınsu'yu rahmetle uğurladı: Demek ki çiçekler sevgiyle büyüyor

Karar okurları Emine Işınsu'yu rahmetle uğurladı: Demek ki çiçekler sevgiyle büyüyor

Karar yazarı İskender Öksüz, Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden eşi Emine Işınsu'nun ardından hissettiklerini köşesinde anlattı. "Size eşim Emine Işınsu'dan bahsedeceğim. Dört gün önce kaybettiğim eşim Işınsu'dan" diyen Öksüz'ün yazısının altına çok sayıda okur yorumu geldi. Karar okurları Emine Işınsu'yu duygusal sözlerle uğurladı: Demek ki "Çiçekler sevgiyle büyüyor" ağabey. Bin rahmet olsun Işınsu'ya.

Karar yazarı İskender Öksüz, vefat eden eşi Emine Işınsu'nun ardından köşesinde 'Işınsu: Aşk imiş her ne var âlemde' başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

"Size eşim Emine Işınsu'dan bahsedeceğim. Dört gün önce kaybettiğim eşim Işınsu'dan" sözleriyle yazısına başlayan Öksüz, eşi Emine Işınsu'ndan yarım asır sonra ilk kez ayrıldığını yazdı.

"Yarım asırlık beraberliğimizden sonra ilk kez ayrıldık. Her şeyi, ama her şeyi beraber yaptık. Öyle beraber ki ne o ne ben, "eşinizle birlikte" sözlerinin bulunmadığı davetleri sevmezdik ve mümkünse gitmezdik. Bazı işlerde o, bazı işlerde ben başı çektik ama her işi birlikte yaptık" diyen Öksüz, Emine Işınsu ile yol arkadaşlığını şu cümleler anlattı:

"BİZE NEFES ALDIRAN AŞKTI..."

"Bize birlikte nefes aldıran aşktı, sevgi idi, saygı idi. Bu aşk, üç çocuğumuzda, onların eşlerinde ve torunlarımızda da aynen var. Onlar da birlikte nefes alıyor, birlikte nefes alıyoruz. Demek ki bu duygular sâri imiş.

Vefatıyla birlikte Türkiye’de yükselen sevgi meddi hepimizi şaşırttı. Denizin kabarması gibi, bir yükseliş… Gerçi bu bağlamda değildi ama şu deyişi hatırladım: Med bütün gemileri yükseltir."

İskender Öksüz'ün duygusal yazısının altına çok sayıda KARAR okurundan dikkat çeken yorumlar geldi. Böylece Karar okurları da Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Emine Işınsu'yu rahmetle andı. 

KARAR okurlarının yorumlarından bazıları şöyle:

"*Sayın İskender ÖKSÜZ; Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun. Merhume Işınsu'nun romanları ciddi araştırmalar mahsulüydü. Ben Hacı Bayram Veli ve Hacı Bektaşi ondan öğrendim. Okuduğum sadece roman değil, tarih ve tasavvuf araştırmacısıydı. Türk milli kültürüne hizmet etti ve Hakk'a yürüdü. Hiçbir zaman unutulmayacak mekanı cennet olsun, Allah razı olsun.

*Yazılarınızı hep zevkle okurum ve çok istifade ederim. Bu yazınızı ise kitaplarını severek okuduğum ve gençlik duygularımı geliştiren Emine Işınsu yüzde duygulanarak okudum. Eşiniz olduğunu çok sonraları öğrendiğim hanımefendi, Türk gençliği için önemli değerler kazandıran bir isimdir. Mekanı cennet olsun ve Allah sizlere, evlatlarınıza sabır, sağlık ve afiyetler versin.

*Başınız sağ olsun. Tanrı rahmetini esirgemesin. Gençliğimiz de onun kitaplarından feyz aldık. İsmi bile bize önder olmuştu.

*O bizim annemizdi, ablamızdı ailemizin bir ferdiydi, büyüğümüzdü. Bu kadar büyük, bu kadar samimi bir sevgi, böyle bir duygu seli çok az insana nasip olur. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennettir inşallah. Sevgili İskender hocamızın başı sağ olsun, sabırlar diliyorum...

*En mutlu günümüzde bırakıp gittin bizi,

Dönülmez o seferin yollarda yoktur izi,

Gözlerime nem saldın abla içime sızı,

Bu hazin yolculuğu bize hiç söylemedin.

*Demek ki "Çiçekler sevgiyle büyüyor" ağabey. Bin rahmet olsun IŞINSU'ya.

*İlk gençlik yıllarımızın yön vericisi, hayallerimizin ve fikirlerimizin mimarlarındandı. Ölümü adeta bizi o günlere götürdü, taptaze anılarımızı canlandırdı. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun. Türk gençliği ve genç kalanları O'nu unutmayacak.

*Biz; 78 kuşağı Emine ablamızın kitaplarıyla kimliğimizi ve kişiliğimizi bulduk. Sancı adeta başucu kitabımızdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

*Işınsu'nun mekanı cennet olsun. Biz onun romanlarıyla büyüdük. Türk çocuklarına çok büyük bir miras bıraktı. Ne mutlu ona eserleriyle sonsuza dek yaşayacak. Sayın Öksüz, size de güzel sabırlar diliyorum.

*Ölüm Allah'ın emri, ama ben bir Türkçe öğretmeni olarak çok üzüldüğüm Emine Işınsu gibi değerlerin ülkemizde çok az yetişmesidir. Erzurum'dan çok kıymetli eşi İskender Öksüz beye taziyetlerimiz sunar, kendine ve torunlarına hayırlı ömürler dilerim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN