En iyi futbol tablosu müzayede pazarından kurtarıldı

En iyi futbol tablosu müzayede pazarından kurtarıldı

LS Lowry’nin futbolseverler ve sanatseverler tarafından sevilen ‘Futbol Maçı’ tablosu, Salford’daki Lowry Sanat Merkezi tarafından 7, 8 milyon sterline (yaklaşık 162 milyon lira) satın alınarak özel bir koleksiyonda kaybolmaktan kurtarıldı.

‘Şimdiye kadarki en iyi futbol tablosu’ olarak tanımlanan, 1976 yılında hayatını kaybeden İngiliz ressam Lowry’nin tablosu Christie’s Müzayede Evi’nin Londra’daki açık artırmasında Law Family Vakfı’nın yardımlarıyla satın alındı. Eser, 2011 yılında Salford’daki Lowry Müzesindeki satışa çıkarılmış, o zaman 14.8 milyon liraya satılmıştı.

Eserin Christies’te yeniden müzayedeye çıkmasının ardından Salford Belediye Başkanı Paul Dennet, zengin futbol kulüplerine ve oyunculara tabloyu satın alıp saklamaları için çağrıda bulunmuştu. 20. yüzyılın ortalarında İngiltere’nin kuzey batısını resmettiği figürleri ve endüstriyel sahneleriyle ünlü bir ressam olan Lowry, ayrıca bir dizi futbol resmi üretmişti. Bunlardan en iyi bilineni ise ‘Futbol Maçı’ eseriydi. Eser artık Lowry Sanat Merkezinde ücretsiz görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN