Eurovision’da yarışacak Gazze için çağrı yapacak

Eurovision’da yarışacak Gazze için çağrı yapacak

İngiltere'yi Eurovision'da temsil edecek olan Olly Alexander, yüzlerce sanatçının İsrail'i boykot adına yarışmadan çekilme çağrısına yanıt verdi. Alexander, Gazze'de acil ateşkes ve tüm sivillerin güvenliğini talep ettiğini, ancak boykotun çözüm olmadığını düşündüğünü söyledi. Alexander, "Yarışmaya katılarak platformumuzu barış çağrısı yapmak için kullanabileceğimize karar verdik. Çağrılarımıza yanıt verilmesini ve Gazze’de yaşanan vahşetin sona ermesini umuyorum." dedi.

İngiltere’de yüzlerce sanatçının İsrail’i boykot adına Eurovison’dan çekilme çağrısında bulunduğu Olly Alexander, çağrılara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yarışmada ‘Dizzy’ şarkısı ile İngiltere’yi temsil etmeye hazırlanan Olly açıklamasında “Gazze’de acil ve kalıcı bir ateşkes, Filistin ve İsrail’deki tüm rehinelerin geri verilmesi ve tüm sivillerin emniyeti ve emniyeti talep etmek için atılan adımları tüm kalbimle destekliyorum” dedi. “Bazı insanların bu yılki Eurovision’u boykot etmeyi seçeceğini biliyorum ve onların kararlarını anlıyor ve saygı duyuyorum” diyen şarkıcı, şöyle devam etti:

“Bir katılımcı olarak ne yapacağımı ve bana sunulan seçenekleri düşünmek için çok zaman harcadım. Şu anki inancım, kendimi yarışmadan çıkarmamın bizi ortak hedefimize daha fazla yaklaştırmayacağı yönünde. Bunun yerine diğer yarışmacılarından bazılarıyla konuştum ve katılarak platformumuzu barış çağrısı yapmak için kullanabileceğimize karar verdik. Çağrılarımıza yanıt verilmesini ve Gazze’de yaşanan vahşetin sona ermesini umuyor ve dua ediyorum.”

Eurovision organizatörleri daha önce İsrail’in yarışmadan diskalifiye edilmesi yönünde çağrılarla karşı karşıya kaldı ancak bunu yapmayı reddetti. Moskova’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından Rusya’yı yarışmadan diskalifiye eden organizatörlerin çifte standardına tepkiler sürüyor. Mayıs ayında İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek yarışmanın birçok protestoya sahne olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN