Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini bekliyor

Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen onarım ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı ve kule 25 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yeniden ziyarete açıldı. Kuleye saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.

Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde tamamlanan kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucunda 26 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yeniden ziyarete açılıyor.

Modern teknoloji ve alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında, 1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde detaylı teknik analizler ve jeoradar incelemeleri yapıldı. Elde edilen bulgular doğrultusunda hazırlanan projeler, titizlikle uygulanarak Galata Kulesi'ne hem tarihi dokusuna sadık hem de modern bir görünüm kazandırıldı.

Restorasyon çalışmaları, fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlandı. Yapı, hem kültürel mirası korunacak hem de ziyaretçilere ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi.

Çalışmalar aynı zamanda profesyonel dağcılar tarafından yapılan kapsamlı uygulamalarla desteklendi.

SAAT BAŞI EN FAZLA 100 ZİYARETÇİ GİREBİLECEK

Yarın girişlere açılacak kulede, ziyaretçi yönetim planlaması çerçevesinde saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN