Geleneksel camaltı sanatına modern bir dokunuş

Geleneksel camaltı sanatına modern bir dokunuş

Ressam Uğural Gafuroğlu’nun ‘Aklıma Gelenler’ camaltı resim sergisi bugün Galeri Sevin’de ziyarete açılıyor. Sanatçı Gafuroğlu ise camaltı tekniğini kullandığı eserlerinde, bu sanatın geçmişe ait biçimlerini, tekniklerini kalıplaşmış unsurları kendine özgü yorumlayarak daha çağdaş bir yapıyla ortay koyuyor.

Ressam Uğural Gafuroğlu’nun ‘Aklıma Gelenler’ camaltı resim sergisi bugün Galeri Sevin’de ziyarete açılıyor. Cam altına resim yapma geleneği nasıl başladığı bilinmemekle beraber, bu resimler bir dönemin berberlerinde, kahvehanelerinde, evlerde duvarlara renk katmışlardı.

İlginç bir halk sanatı olan camaltı resim sanatının en belirgin özelliği, camın arka yüzeyinin boyanması. Uzaktan bakıldığında kâğıt ya da tuvale yapılan resimlere benzese de, çalışma yöntemi tam tersine işliyor. Yaygın resim sanatından tek farkı, desenlerin camın arka yüzüne yapılması değil aynı zamanda çizim ve boyama sıralamasının da tam tersine yapılıyor olması.

Sanatçı Gafuroğlu ise camaltı tekniğini kullandığı eserlerinde, bu sanatın geçmişe ait biçimlerini, tekniklerini kalıplaşmış unsurları kendine özgü yorumlayarak daha çağdaş bir yapıyla ortay koyuyor.

Sanatçının, günlük yaşamın zorluklarından bir parça sıyrılmamızı sağlayan rengarenk eserleri 2 Mayıs’a kadar hazar günleri hariç haftanın diğer günleri Arnavutköy’de yer alan Galeri Selvin’de görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN