Hayatın problemlerini çözemeyenlere bir başarı modeli

Hayatın problemlerini çözemeyenlere bir başarı modeli

Türkiye’nin öncü iş insanlarından Erdal Aksoy’un ilham veren yaşam öyküsü ‘Hayat Problem Çözmekmiş’ adlı kitaba ve belgesele konu oldu.

Gazeteci ve belgesel yapımcısı Rıdvan Akar ile gazeteci Hilmi Hacaloğlu tarafından kaleme alınan kitap, Doğan Kitap etiketiyle okuyuculara sunulurken, kitabın satış telif gelirleri ise Türk Eğitim Vakfı çatısı altında Aksoy adına açılan burs fonuna aktarılacak.

kitap.jpg

Belgesel ise Aksoy Holding’in Youtube kanalı üzerinden izlenebilecek. 1978 yılında Aksoy Holding’i kurarak dünya devlerinin Türkiye’ye yatırım yapmasına öncülük eden duayen iş insanının yaşamına ilişkin önemli dönüm noktalarını ele alan kitap ve belgesel çalışması 1943’te başlayan yaşam hikayesinin, bugün Türk ekonomisinin saygın ve önde gelen gruplarından birini yöneten isme dönüşümünü konu alıyor.

Mühendis olmasının kazandırdığı farklı disiplinler açısından da dünyaya bakabilme yeteneği, bilgi yönetimi becerisi ve yenilik yaratma isteği ile, önüne çıkan problemlere karşı alternatif çözümler bulmayı ve uzun vadeli bakış açısını odağına alan Aksoy’un bu yönü kitabın adına da yansıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN