İstanbul Modern, kültürel mimari kategorisinde ArchDaily'den "Yılın Binası" ödülünü aldı

İstanbul Modern, kültürel mimari kategorisinde ArchDaily'den "Yılın Binası" ödülünü aldı

2024 yılına ödüllerle başlayan İstanbul Modern, mimarlık dünyasının en prestijli platformlarından biri olan ArchDaily tarafından kültürel mimari kategorisinde "Yılın Binası" ödülüne layık görüldü. Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanan bu muhteşem yapı, aynı zamanda Architectural Digest'in "2024'ün Harika Eserleri" listesinde ve National Geographic'in "Dünyanın En İyileri" sıralamasında yer alarak uluslararası alanda büyük takdir topladı.

ArchDaily'nin her yıl düzenlediği ve dünya genelinden mimarlık projelerinin değerlendirildiği "Yılın Binası" ödülleri, okuyucuların oylarıyla belirleniyor. İstanbul Modern'in yeni müze binası, kültürel mimari alanında dikkat çekici nitelikleri ve topluluk üzerindeki pozitif etkileri sayesinde bu yılki kazananlar arasında yerini aldı.

Bu özel ödül, daha önce Expo Dubai Brezilya Pavyonu, MoAE – Sanat Eğitimi Müzesi, Yves Saint Laurent Müzesi, Zeitz Afrika Çağdaş Sanat Müzesi ve Elbphilharmonie gibi dünya çapında tanınan önemli kültür yapılarına verilmişti. İstanbul Modern'in bu listeye adını yazdırması, Türkiye'nin kültürel ve mimari alanda uluslararası alandaki prestijini pekiştiren önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

İstanbul Modern'in yeni müze binası, Renzo Piano'nun öncülük ettiği tasarımıyla, hem estetik hem de işlevsel açıdan kültürel mimarinin en iyi örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN