John Lennon’ın son mektubuna 64 bin dolar

John Lennon’ın  son mektubuna  64 bin dolar

John Lennon’ın 8 Aralık 1980’de, New York’ta vurulmadan saatler önce yazdığı mektup açık artırmaya çıkarıldı. Daktiloyla yazılan mektup için beklenenin çok üzerinde bir rakam ortaya çıktı. John Lennon hayranı, mektuba 63 bin 750 dolar verdi.

Mektubun 30 bin ile 50 bin dolar arasında satılması bekleniyordu. Gotta Have Rock and Roll adlı müzayede evinin 17 gün süren çevrimiçi açık artırmasında önceki sabah erken saatlerde nihai fiyatı yükselten bir teklif verildi. Alıcının kimliği açıklanmadı. Lennon, imzasıyla çıkan son yasal belge olan mektubu muhasebecisi Barry Nichols’a gönderdi.

Lennon mektubunda, 9 gün sonra Londra’da yapılacak olan Beatles şirketi için yıllık toplantıda oy kullanmayı seçtiği 3 vekilin isimlerini listeledi. Efsane müzisyen, bu mektubu yazdıktan saatler sonra, eşi Yoko Ono ile birlikte kayıt stüdyosundan dönerken, New York’taki dairesinin önünde Mark David Chapman adlı kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Chapman, ömür boyu hapis cezasına çarpıtıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN