Karar yazarı Mehmet Ocaktan’dan yeni kitap: İslam dünyasının temel problemleri masada

Karar yazarı Mehmet Ocaktan’dan yeni kitap: İslam dünyasının temel problemleri masada

KARAR yazarı Mehmet Ocaktan’ın kaleme aldığı ‘Müslüman Sokağında Demokrasi Hayal mi?’ adlı kitap Araştırma Yayınları etiketiyle raflarda.

Ocaktan kitabında İslam dünyasının tarihsel ve düşünsel süreçlerini derinlemesine inceliyor, İslam toplumlarının dini düşünce ve fikri faaliyetlerde neden yeterli bir uzlaşı sağlayamadığını sorguluyor. İslam toplumlarında dini düşüncenin değişim hızının yavaşlığına dikkat çeken yazar, bu durumun Müslümanların algı dünyalarının yeterince zenginleşememesiyle sonuçlandığını ileri sürüyor. Geleneğin tartışmalarıyla statik hale gelen din anlayışının yerine, daha açık ve yenilikçi bir İslami tasavvurun gerekliliğini savunan Ocaktan, bu perspektifle hem yapısal olarak daha sağlam bir zeminde ilerlenebileceğini hem de dünyadaki değişimlerin geriden takip edilmek zorunda kalınmayacağını ifade ediyor.

ÖZGÜN YAKLAŞIMLAR VE ELEŞTİRİLER

Yazar, Müslüman toplumların karşı karşıya olduğu fikri ve dini meydan okumaları anlamak için önemli bir kaynak niteliğindeki kitapta, dini düşünce ile toplumsal değişim arasındaki ilişkiyi ele alırken, İslam dünyasının modernleşme ve demokrasi çabalarına dair ilgi çekici bir bakış açısı ortaya koyuyor. Geçmişin analizini yaparken geleceğe yönelik yapıcı öneriler de sunan kitap Araştırma Yayınları’nın ‘[email protected]’ internet adresinden sipariş edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN