Kur’an ve İncil’deki ışık hatta birleşti

Kur’an ve İncil’deki ışık hatta birleşti

Çağdaş hat sanatının öncülerinden Muhammet Mag, yeni sergisiyle Ankara'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. "Ben Seni En Karanlık Yerinden Sevdim" adlı sergi, 20 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'da Altındağ'daki Emin Antik Sanat Merkezi'nde açılacak.

Çağdaş hat sanatının öncülerinden Muhammet Mag’ın eserleri Ankara’da sergilenecek. Sanatçının ‘Ben Seni En Karanlık Yerinden Sevdim’ adlı sergisi, 20 Nisan Cumartesi günü Altındağ’daki Emin Antik Sanat Merkezi’nde saat 14.00’da sanatseverlerle buluşacak.

Sanatçının sergisinde hat sanatı tarihinde ilk kez iki kutsal kitaptan, Tanrı’nın sınırsız merhametini ve umutsuzluğa damlattığı ışığı ifade eden ayetleri bir tabloda bir araya getirdiği eseri de görücüye çıkacak.

18kr02-resss.jpg

Sanatçı Mag bu tablosunda Kur’an-ı Kerim’de Duha süresinde geçen “Rabbin seni bırakmadı (terketmedi) ve sana darılmadı” ayeti ile İncil’de geçen “Ben seni en karanlık (çaresiz) yerinde sevdim” ayetini bir araya getiriyor.

Kur’an ayetinin kufi hatla, İncil ayetinin ise Latin harfleriyle nakşedildiği bu yapıt, sanatçı Mag’ın hat sanatını evrenselleştirme çabasının önemli bir örneği olarak sanatseverlerle buluşuyor. Eser, ileriki tarihlerde İstanbul’da da sergilenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN