Kurusova’nın son başyapıtı Artizan’da

Kurusova’nın son başyapıtı Artizan’da

Sinemaseverlerin nostaljik mekanı Beyoğlu’nda ‘Dünya Sinemasında Eskimeyenler’ etkinliği başlıyor.

Artizan Sanat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirecek mini film festivalinde, sezon boyunca dünya sinemasının seçkin filmleri ve belgeselleri gösterilecek. Etkinlik kapsamında bu akşam beyazperdenin kült yönetmenlerinden Akira Kurusova’nın ‘Ran’ filmi saat 16.00’da Akademi Beyoğlu’nda izleyici ile buluşacak.

Kurosawa’nın 75 yaşında çektiği son başyapıtı Ran, açgözlülük, güç hırsı ve intikam üzerine kurulu bir hikayeyi temel alıyor. Film gösteriminin ardından ise saat 19.00’da Tuba Deniz’in yönettiği, sinema yazarı Serdar Arslan’ın konuk olacağı söyleşide 1975 tarihli ‘Dersu Uzala’ filmi ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı ödülü alan Kurusova’nın sinema dünyası ve son başyapıtının özellikleri konuşulacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Beyoğlu Belediyesi iş birliği ile yürütülen ‘İstanbul Görsel Sanatlar Merkezi’ projesi kapsamında hayata geçen Artizan Sanat etkinliklerine dileyen herkes ücretsiz katılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN