Lalenin çini ile dansı

Lalenin çini ile dansı

Çini ustası İsmail Yiğit'in 41 yıllık emeklerini ve ustalığını gözler önüne seren "Lalenin Çini ile Dansı" adlı sergi, Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. 15 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacak sergide, lale motiflerinin zarifliği ve geleneksel çini sanatının işçiliği muhteşem bir uyum içerisinde izleyiciyi büyülüyor.

Çini ustası İsmail Yiğit’in ‘Lalenin Çini ile Dansı’ sergisi, Lale Müzesi’nde ziyarete açıldı. sergide lale desenli eserlerin yanı sıra sanatçı tarafından 41 yıl boyunca yapılan ve villalarda, camilerde, mabetlerde, hamamlarda yer alan çini duvar süslemelerinin örnekleri de beğeniye sunuluyor. Geleneksel Türk çinileri üzerine eserler veren Yiğit, 1963’te Kütahya’da doğdu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 16. yüzyıl seramiği ve çinisi üzerine çeşitli koleksiyonlarla ilgili çalışmalarda yer alan sanatçı, İstanbul, Bursa ve Edirne gibi şehirlerde bulunan cami, türbe ve külliyelerdeki çiniler üzerine de araştırmalar yaptı. Yiğit, 1990 yılında kurduğu ‘Marmara Çini’ atölyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde eğitimler verdi.

Yurt içi ve dışında pek çok sergi düzenledi, çok sayıda çini restorasyonu projesinde yer aldı. Türkiye ve Japonya’nın milli sembolleri lale ve sakura çiçeklerine dair bir koleksiyonun da yer aldığı sergi, 15 Mayıs’a kadar görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN