Mahkeme, Ahmet Kaya'nın ailesini haklı buldu

Mahkeme, Ahmet Kaya'nın ailesini haklı buldu

Sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, Kaya'nın şarkılarını izinsiz seslendirdiği gerekçesiyle Özgür Tüzer'e karşı açtığı tespit davasını kazandı. Tüzer'in şarkıları izinsiz seslendirdiği mahkeme ile tescillenmiş oldu.

Sanatçı Ahmet Kaya'nın ailesi, Kaya'nın şarkılarını izinsiz seslendirdiği iddiasıyla oyuncu Özgür Tüzer'e açtığı davayı kazandı.

Akşam'ın haberine göre, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, İki Gözüm: Ahmet filminin başrolü olan Özgür Tüzer'e 3 yıl önce tespit davası açmıştı. Kaya'nın mirasçıları, 'İki Gözüm: Ahmet' adlı filmde Özgür Tüzer'in Ahmet Kaya'yı canlandırdığını ve şarkıları izinsiz seslendirdiğini gerekçesiyle, mahkemeden şarkıların seslendirilmemesinin ve haksız eylemin tespitini istemişlerdi.

Mahkeme, Özgür Tüzer'in YouTube kanalı ve sosyal paylaşım sitelerinde Ahmet Kaya'nın eserlerini seslendirdiğine, bu eyleminin Ahmet Kaya'nın ailesinin eser sahipliğine tecavüz teşkil ettiğine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN