Milyar dolarlık dev anlaşma: Michael Jackson'ın şarkıları rekor fiyata satıldı

Milyar dolarlık dev anlaşma: Michael Jackson'ın şarkıları rekor fiyata satıldı

Sony şirketi, Michael Jackson'ın müzik haklarının yarısını 1,2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Böylece şirket, Jackson'ın "Beat it" ve "Bad" gibi hit şarkıların bulunduğu önemli bir kısmın haklarının yeni sahibi oldu.

"Popun kralı" olarak bilinen ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın müzik kataloğunun yarısı satıldı. Sony Music, Jackson'ın kataloğunun yarısını 1,2 milyar dolara satın aldı. Anlaşmanın detayları gizli tutulsa da bu miktar, tek bir şarkıcının müzik koleksiyonu için verilen en büyük rakam oldu.

ARTIK EN ÜNLÜ ŞARKILARIN HAKLARINA SAHİP

Variety'de yer alan habere göre; anlaşma ile Sony, Jackson'ın şarkılarının ve beste yazma kataloglarının yer aldığı koleksiyonun yüzde 50'sine sahip oldu. Jackson'ın "Beat it" ve "Bad" gibi hit şarkıların yanı sıra Sony, Sly Stone tarafından yazılan şarkılara ve Ray Charles, Jerry Lee Lewis gibi sanatçıların şarkılarına da sahip oldu.

Ancak anlaşma, Jackson'ın Broadway müzikalini ve diğer sahne performanslarını kapsamıyor. Primary Wave Music şirketi ise şarkıcının müzik kataloğunun yüzde 10'una sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN